Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края...
-
-
Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле...
-
С идването на зимата, първите снежинки и мразовит въздух неизменно носят аромата на наближаващите празници. Та кой не очаква с нетърпение Коледа и Нова Година? От векове насам тези дни са били най-скъпи, приятни и весели: пищни гощавки, семейни събирания, добро настроение и много пожелания за късмет и благополучие. Преди всеки празник цялата род...
-
След само няколко дни е Никулден, а вие може би още се чудите какво да направите? Ето ви едно наистина лесно решение. Дори не сме ѝ сложили име на тази рецепта, защото е толкова лесна, че няма нужда от такова.
-
Навън е най-хубавият сезон - сезонът на ябълките. Не можете да отречете, че сте малко по-благосклонни към есента и студеното време, което носи, само заради това, че ни дарява с най-любимите ни ябълки. На всички ни е известна поговорката "Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен". И наистина, ако се придърж...
-
В днешно време почти целия ни живот е свързан с новите технологии – таблети, компютри, телефони… Работим на компютър, прекарваме си свободното време на лаптопа или таблета, докато пътуваме или чакаме нещо, сме забили поглед в телефона – изобщо през почти целия ден очите ни са облъчвани от технологиите. Разбира се, бихме ви посъветвали...
-
Много от нас окончателно са решили да изключат захарта от менюто си и се доверяват на меда като основен подсладител. Няма нужда да ви убеждаваме в полезността на меда, защото сме сигурни, че няма човек, който да не знае, колко е полезен медът. Наистина може би медът е един от най-добрите природни продукти – продукт, който трябва да кон...
-
Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, до...
-
С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за б...
-
Киселото мляко е един от най-универсалните продукти на родната трапеза. Във всеки дом задължително в хладилника има по 1-2 бурканчета кисело мляко. Има безброй приложения в кулинарията – често присъства в рецептите като спомагателен продукт например за застройки, заливки, за дресинги. Но има и много рецепти, в които е основен главен герой – люби...