100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

За региона

Добре дошли в нашата ферма и региона на Бяла черква! Щом четете тези редове, тогава със сигурност ви води стремежа да живеете добре, да се погрижите за най-близките си, като им осигурите качествена храна. За нас е удоволствие да бъдем ваши домакини, защото знаем, че можем да ви дадем точно това, от което имате нужда.

Бяла черква е специално място за нас. Не само, защото сме родени и отраснали тук, но защото сме дарени с най-важното за успеха на един човек - тясната връзка със земята. А земята тук е силна - ражда силни хора и силна храна, с която да живеят.

Освен градината ни, в която сте винаги добре дошли, районът на Бяла черква предлага редица любопитни места, които смислено ще запълнят времето ви. Те са подходящи и интересни за семейства с деца и техни приятели. Ето и кратък списък какво задължително трябва да посетите, ако ни дойдете на гости:

1. Екопътека в местността "Канарите"

Любопитното около тази пътека е, че е разработена от ученици в Павликени през 2008 година. Тя е дълга около 2 километра и половина, което предполага около час пълноценна разходка. Пътеката започва от местността "Уружктие лозя" и има маркировка, която води покрай паметни места, вековни дървета и накрая завършва с панорамна гледка към целия регион. На една длан ще видите Павликени, Бяла черква и селата Росица, Стамболово и Михалци.

2. Историческия музей в Бяла черква и къщите-музеи "Цанко Церковски" и "Райко Даскалов"

Експозицията в историческия ни музей отразява вековната история на региона. Ще видите автентични археологически и етнографски материали, както и много, много снимки от XXв. Специално внимание е отделено на възрожденеца Бачо Киро. Родната къща на Цанко Церковски е запазена в автентичен вид от времето на великия ни поет и общественик. Ако имате късмет, може и да случите някоя от десетките срещи с настоящи артисти, коите се провеждат там. При разходката ви из градчето ни, не пропускайте и красивата двуетажна сграда в центъра, където е живял Райко Даскалов. 

3. Етнографския музей

С доброволния труд на хората от Бяла черква, през 2004 година в старата читалищна сграда бе направена етнографска експозиция. Струва си да се разходите из прекрасната градина на къщата, както и да разгледате старите снимки, които ни връщат в миналото на града.

4. За любителите на паметниците

Освен множеството паметници в чест на Бачо Киро, Цанко Церковски, Райко Даскалов, падналите в националноосвободителните войни, в в Бяла черква имаме и паметник - камбанария. Той е сред първите построени в България в чест на Освобождението. След построяването му, през 1929г. на Камабанарията е монтиран и часовник, който и до днес отмерва ритъма на града.

5. Църквата "Св. Димитър"

В тази църква се съхраняват мощите на Бачо Киро. Изключително красива, намира се в центъра на Бяла черква. Иконостасът и амвонът са изработени от калоферски резбари, които впоследствие намират гибелта си в четата на поп Харитон и Бачо Киро край Дряновския манастир. 

Веднъж приключили с разходката, може да дойдете да гостувате в нашата къща за гости, на брега на р. Росица, където ви очаква голямо барбекю, прекрасен двор и спокойствие. Може да се чувствате сигурни за децата си и да се върнете назад във времето, когато забързаният график не съществуваше, а връзката с природата бе по-силна.

И както знаете, храната ще бъде качествена. Защото след няколко часа в разходки, може да минете през градината, да наберете част от продуктите, които сте заявили и да си приготвите наистина вълшебна вечеря.

Е, очакваме ви на гости!