100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Никулденска рецепта за риба в плик

Продължаваме с рецепти за никулден! След като вече ви предложихме риба с орехов сос и рецепта за филе от риба с бяло вино, днес се спряхме на нещо малко по-различно - риба в плик!

Би трябвало да ви отнеме около 30 минути да направите тази вкусотия за празника, а количествата продукти, описани по-долу ще ви стигнат за четири порции.

1. Вземете 4 филета замразена треска. Размразете и мариновайте с рибения и уни соса.

2. Задушете в 2 с.л. олио ситно нарязания чесън и лук. Добавете спанака и задушете. Поръсете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и добавете ситно нарязания естрагон. 

3. Вземете 1 кора ръчно точени кори, намажете с останалото олио. Сипете половината от спанака върху кората. Наредете филетата и разпределете останалия спанак.

4. Направете пакет от кората, като оставите прегъната част отдолу.

5. Поставете в тава и печете 20 мин в предварително загрята фурна на 200 С.

ПРОДУКТИ

4 с.л. олио

2щипка сол

2 с.л. уни сос

2 с.л. рибен сос

5 стр. естрагон

400 гр. спанак

1 к.л. черен пипер млян

1 вр. лук кромид пресен

1 гл. лук кромид стар

3 ск. чесън стар

1 бр. кори за баница

4 гр. треска филе

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...