Продължаваме с рецепти за никулден! След като вече ви предложихме риба с орехов сос и рецепта за филе от риба с бяло вино, днес се спряхме на нещо малко по-различно - риба в плик!
Би трябвало да ви отнеме около 30 минути да направите тази вкусотия за празника, а количествата продукти, описани по-долу ще ви стигнат за четири порции.
1. Вземете 4 филета замразена треска. Размразете и мариновайте с рибения и уни соса.
2. Задушете в 2 с.л. олио ситно нарязания чесън и лук. Добавете спанака и задушете. Поръсете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и добавете ситно нарязания естрагон.
3. Вземете 1 кора ръчно точени кори, намажете с останалото олио. Сипете половината от спанака върху кората. Наредете филетата и разпределете останалия спанак.
4. Направете пакет от кората, като оставите прегъната част отдолу.
5. Поставете в тава и печете 20 мин в предварително загрята фурна на 200 С.
ПРОДУКТИ
4 с.л. олио
2щипка сол
2 с.л. уни сос
2 с.л. рибен сос
5 стр. естрагон
400 гр. спанак
1 к.л. черен пипер млян
1 вр. лук кромид пресен
1 гл. лук кромид стар
3 ск. чесън стар
1 бр. кори за баница
4 гр. треска филе