Никулден е все по-близо и е време сериозно да се замислите какво ще сложите на трапезата. Ние вече ви направихме едно предложение - риба с орехов сос.
Днес ви представяме - филе от риба с бяло вино!
Как да го приготвим?
1. Нарежете на порции филето и го наръсете със сол, черен пипер и лимонов сок
2. Накълцайте лука на ситно и го запържете в олиото
3. Прибавете брашното, размито във виното,червения пипер, дафиновия лист, нарязаните на ситно магданоз и чесън
4. С получения сос полейте парчетата филе, наредени в намазнена тава
5. Най-отгоре върху рибата сложете маслините
6. В предварително загрятата фурна печете ястието около 20-ина минути
7. Гарнирайте рибата със салата според сезона.
Какво ни е нужно?
700 гр. риба
1/2 вр. магданоз пресен
5 ск. чесън стар
2 ч.л. червен пипер
1 бр. дафинов лист
60 мл олио
80 гр. маслини
1 бр. лимон
250 гр. лук кромид стар
30 гр. брашно тип 500
300 мл вино бяло
2 гр. черен пипер млян