100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Рецепта за филе от риба с бяло вино

Никулден е все по-близо и е време сериозно да се замислите какво ще сложите на трапезата. Ние вече ви направихме едно предложение - риба с орехов сос.

Днес ви представяме - филе от риба с бяло вино!

Как да го приготвим?

1. Нарежете на порции филето и го наръсете със сол, черен пипер и лимонов сок

2. Накълцайте лука на ситно и го запържете в олиото

3. Прибавете брашното, размито във виното,червения пипер, дафиновия лист, нарязаните на ситно магданоз и чесън

4. С получения сос полейте парчетата филе, наредени в намазнена тава

5. Най-отгоре върху рибата сложете маслините

6. В предварително загрятата фурна печете ястието около 20-ина минути

7. Гарнирайте рибата със салата според сезона.

Какво ни е нужно?

700 гр. риба

1/2 вр. магданоз пресен

5 ск. чесън стар

2 ч.л. червен пипер

1 бр. дафинов лист

60 мл олио

80 гр. маслини

1 бр. лимон

250 гр. лук кромид стар

30 гр. брашно тип 500

300 мл вино бяло

2 гр. черен пипер млян

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...