След още 10-на дни ще дойде момента да готвим риба. Цените ще са до небето, а качествената стока не много лесна за откриване. Затова е добре по-рано да решите какво искате да сложите на трапезата.
И тук идваме ние на помощ с една любима рецепта, която е риба с орехов сос.
За конкрентата рецепта сме използва Нилски сом, но може да използвате и друга риба, стига да е достатъчно прясна.
Какво ви е нужно:
4 стр. естрагон
4 с.л. олио
2 с.л. рибен сос
1 ч.л. сол
4 бр. домати
1 к.л. черен пипер млян
2 с.л. брашно тип 500
150 гр. орехови ядки
3 ск. чесън стар
3 гл. лук кромид стар
800 гр. сом
Как се приготвя:
1. Измийте рибните филета и ги подсушете. Подправете със сол и черен пипер. Потопете в брашно, като изтръскате излишното брашно.
2. В тиган с 2 с.л. олио наредете филетата и пържете по 5 мин от всяка страна.
3. Сос - задушете в останалото олио едро нарязания чесън и лук до златисто. Добавете нарязаните на кубчета домати, когато водата им изври, добавете едро счуканите орехи. Добавете рибения сос, черния пипер и, ако е необходимо, добавете още малко сол. Прибавете ситно нарязан естрагон, разбъркайте и сервирайте с рибата.