100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Никулден наближава, Зелка рецепта подарява

След още 10-на дни ще дойде момента да готвим риба. Цените ще са до небето, а качествената стока не много лесна за откриване. Затова е добре по-рано да решите какво искате да сложите на трапезата.

И тук идваме ние на помощ с една любима рецепта, която е риба с орехов сос.

За конкрентата рецепта сме използва Нилски сом, но може да използвате и друга риба, стига да е достатъчно прясна.

Какво ви е нужно:

4 стр. естрагон
4 с.л. олио
2 с.л. рибен сос
1 ч.л. сол
4 бр. домати
1 к.л. черен пипер млян
2 с.л. брашно тип 500
150 гр. орехови ядки
3 ск. чесън стар
3 гл. лук кромид стар
800 гр. сом

Как се приготвя:

1. Измийте рибните филета и ги подсушете. Подправете със сол и черен пипер. Потопете в брашно, като изтръскате излишното брашно.
2. В тиган с 2 с.л. олио наредете филетата и пържете по 5 мин от всяка страна.
3. Сос - задушете в останалото олио едро нарязания чесън и лук до златисто. Добавете нарязаните на кубчета домати, когато водата им изври, добавете едро счуканите орехи. Добавете рибения сос, черния пипер и, ако е необходимо, добавете още малко сол. Прибавете ситно нарязан естрагон, разбъркайте и сервирайте с рибата.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...