Ние лично не празнуваме Хелоуин, но нямаме против, когато децата се забавляват. А пък и какво лошо има в още един повод да се постараем допълнително и да приготвим нещо вкусно и интересно. Затова днес ви представяме рецепта за тиквен кейк с орехи:
1. Загрейте фурната на 180 С или на 160 С с вентилатор. Леко намазнете дъното на кръгла тава и поставете хартия за печене.
2. С миксер разбийте маслото и захарта в купа, докато стане пухкава смес. Добавете яйцата, 1 по 1.
3. Добавете предварително сварената и намачкана тиква. Пресейте брашното и подправките, прибавете към сместа и разбъркайте. Прибавете buttermilk-a (ето как да приготвите buttermilk) и орехите.
4. Прехвърлете сместа в тавата. Печете 1 и 10 минути, до суха клечка. Охладете за 10 минути, след това извадете и охладете върху решетка.
5. За глазурата: с миксер разбийте сметаната и пудра захарта в купа, докато стане гладка и плътна смес. Намажете кейка и поръсете с натрошени орехи.