100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Зелена салата с авокадо, яйца и чушки

Днес ви споделяме рецепта за една салата, която ще ви отнеме 20 минути, но гарантираме - ще се услади на всички. Тъй като предстои през април да започнем разноса на марулите, тази салата е с маруля, авокадо, яйца и чушки.


Взимате една маруля, измивате я, подсушавате и я накъсвате на едри парчета в дълбока купа. Обелете авокадото, костилката се маха, а ядливата част режете на кубчета. Ако искате да изглеждат свежи по-дълго време - поръсете ги с прясно изцеден лимонов сок и ги посолете.

Вземете една червена чушка, и я нарежете на кбчета. Нея, заедно с кубчетата авокадо слагате в купата със зелена салата, поръсвате със зехтин на вкис и обърквате.

За финал, сварете 4 яйца, обелете ги и ги нарежете на полумесеци. Сложете ги най-отгоре :) Това е, просто и лесно.

Какво ви трябва?

1 маруля

1 авокадо

1 лимон

Сол и зехтин на вкус

4 яйца

Още нещо :) Тъй като салата носи да бъде разнообразявана по много начини, може да сложите и парченца риба тон или пък аншоа. Също така носи малко краставичка, а сме виждали изпълнения и с малко царевица.

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...