Една рецепта за вечерите, в които наистина няма време за готвене… Една ястие, което да приготвим, когато в хладилника ни има останали няколко парчета различни сирена. Много често ни се случва в хладилника да се „размотават“ няколко парчета сирена или кашкавали, които вече са стоели достатъчно, че да започват да се втвърдяват. Тази рецепта е идеална за изразходване на точно такива остатъци. Освен това е супер вкусна и отнема много малко време за подготовка.
Продукти:
2 глави броколи
300-400 г гъби
1-2 с.л. зехтин
Сол, черен пипер, копър
Сирена, каквито имате в хладилника – в случая са крема сирене, топено сирене, краве сирене, кашкавал, моцарела и гауда
Начин на приготвяне:
Почистете броколите и нарежете на розички. Измийте гъбите и нарежете на половинки или четвъртинки. Сложете ги в тава, застлана с хартия. Полейте със зехтина, овкусете леко и сложете да се пекат за 20-тина минути.
В купичка смесете крема сиренето, намачканото краве сирене и настърганите или нарязани кашкавали. По желание добавете пресен копър.
Когато зеленчуците се запекат, добавете сместа от сирена и разбъркайте, така че да се разпредели навсякъде. Отгоре настържете още малко кашкавал и запечете за 10-тина минути.