100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Запеканка с броколи, гъби и много сирена

Една рецепта за вечерите, в които наистина няма време за готвене… Една ястие, което да приготвим, когато в хладилника ни има останали няколко парчета различни сирена. Много често ни се случва в хладилника да се „размотават“ няколко парчета сирена или кашкавали, които вече са стоели достатъчно, че да започват да се втвърдяват. Тази рецепта е идеална за изразходване на точно такива остатъци. Освен това е супер вкусна и отнема много малко време за подготовка.

Продукти:

2 глави броколи

300-400 г гъби

1-2 с.л. зехтин

Сол, черен пипер, копър

Сирена, каквито имате в хладилника – в случая са крема сирене, топено сирене, краве сирене, кашкавал, моцарела и гауда

Начин на приготвяне:

Почистете броколите и нарежете на розички. Измийте гъбите и нарежете на половинки или четвъртинки. Сложете ги в тава, застлана с хартия. Полейте със зехтина, овкусете леко и сложете да се пекат за 20-тина минути.

В купичка смесете крема сиренето, намачканото краве сирене и настърганите или нарязани кашкавали. По желание добавете пресен копър.

Когато зеленчуците се запекат, добавете сместа от сирена и разбъркайте, така че да се разпредели навсякъде. Отгоре настържете още малко кашкавал и запечете за 10-тина минути.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...