100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

За онези търновци, които ценят истинската храна

Тази статия е за онези търновци, които имат отношение към истинската храна. Защото отношението ти към храната може да бъде или такова, че да си даваш сметка за важността тя да е качествена или просто нямаш отношение и ядеш боклуци.

Не смятаме, че има смисъл да се впускаме в обяснения защо е важно да се храниш с истинска, качествена, чиста храна. Ако някой смята обратното, то той е свободен да живее живота си както намери за добре.

Тук е важно да уточним, какво разбираме ние под "истинска, качествена, чиста храна". За нас това означава:

- храна, произведена без в нея да бъдат влагани химикали, които по някакъв начин биха могли, дори и хипотетично, да увредят човешкото здраве;
- храна, в чието производство, са използвани възможно най-добрите практики, натрупани през годините;
- храна, която е толкова сигурна, че можете спокойно да дадете на децата си, а на вас ще ви върне спомените от детството на село.

Умишлено не използваме термина био. Защото био стана етикет, който всеки втори търговец лепи върху стоката си. И био надува до безобразие цените. И най-вече, познавайки в детайли отделни случаи на биосертифициране, просто не смятаме, че този етикет уплътнява смисъла, с който първоначално е бил създаден.

Ние гледаме нашите плодове и зеленчуци така, както бабите на село едно време. При нас няма механична обработка, а само работа на ръка. 

Водата си доставяме от местния язовир "Александър Стамболийски", а за правилния растеж използваме рецепта от много слънце и оборска тор, от собствения ни обор.

Същата тази храна ние даваме на децата си, толкова сме сигурни в нея. Даваме я и на приятели. А вече три години стотици клиенти от София ни се доверяват и се снабдяват със сезонни зеленчуци и плодове от нас.

Сега решихме да отворим фермата си и за търновци, защото сме израснали в този регион, защото го обичаме и защото смятаме, че хората тук също заслужават шанса да се снабдят с наистина качествена храна. 

За това как може човек да поръча от нас, може да прочетете повече тук. Само добавяме, че за търновци ще запазим най-големия си бонус - безплатната доставка до адрес.

Така че, ако сте от Търново и региона, имате нужда от наистина качествени плодове и зеленчуци и не успявате да намерите коректен доставчик - пишете ни. За нас ще е удоволствие да ви помогнем.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...