100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Защо да изберете нашите зеленчуци

За онези търновци, които ценят истинската храна

Тази статия е за онези търновци, които имат отношение към истинската храна. Защото отношението ти към храната може да бъде или такова, че да си даваш сметка за важността тя да е качествена или просто нямаш отношение и ядеш боклуци.

Не смятаме, че има смисъл да се впускаме в обяснения защо е важно да се храниш с истинска, качествена, чиста храна. Ако някой смята обратното, то той е свободен да живее живота си както намери за добре.

Тук е важно да уточним, какво разбираме ние под "истинска, качествена, чиста храна". За нас това означава:

- храна, произведена без в нея да бъдат влагани химикали, които по някакъв начин биха могли, дори и хипотетично, да увредят човешкото здраве;
- храна, в чието производство, са използвани възможно най-добрите практики, натрупани през годините;
- храна, която е толкова сигурна, че можете спокойно да дадете на децата си, а на вас ще ви върне спомените от детството на село.

Умишлено не използваме термина био. Защото био стана етикет, който всеки втори търговец лепи върху стоката си. И био надува до безобразие цените. И най-вече, познавайки в детайли отделни случаи на биосертифициране, просто не смятаме, че този етикет уплътнява смисъла, с който първоначално е бил създаден.

Ние гледаме нашите плодове и зеленчуци така, както бабите на село едно време. При нас няма механична обработка, а само работа на ръка. 

Водата си доставяме от местния язовир "Александър Стамболийски", а за правилния растеж използваме рецепта от много слънце и оборска тор, от собствения ни обор.

Същата тази храна ние даваме на децата си, толкова сме сигурни в нея. Даваме я и на приятели. А вече три години стотици клиенти от София ни се доверяват и се снабдяват със сезонни зеленчуци и плодове от нас.

Сега решихме да отворим фермата си и за търновци, защото сме израснали в този регион, защото го обичаме и защото смятаме, че хората тук също заслужават шанса да се снабдят с наистина качествена храна. 

За това как може човек да поръча от нас, може да прочетете повече тук. Само добавяме, че за търновци ще запазим най-големия си бонус - безплатната доставка до адрес.

Така че, ако сте от Търново и региона, имате нужда от наистина качествени плодове и зеленчуци и не успявате да намерите коректен доставчик - пишете ни. За нас ще е удоволствие да ви помогнем.

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...