100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Ягоди помагат при рак, астма и хипертония

Тези вкусни, червени, апетитни, кокетни плодове – ягодите, всъщност могат да помогнaт и в най-различни здравословни аспекти.

 

Не е голяма изненада, всеки плод има някакво полезно действие за здравето.

 

Но ние целим да ви информираме за полезното им действие, тъй като е важно да знаем, ако могат да ни помогнат да се справим с даден здравословен проблем.

 

Ягодите са богати на витамин В-комплекс, ниацин и манган, който е много мощен антиоксидант, поддържащ здравето на костите. Витамин К помага при хипертония и сърдечни болести. Проблемите в зрението могат да се повлияят от хапването на ягоди, или по-скоро лечението може да се подпомогне.

 

Ако искате да имате мека кожа, без бръчки, хапвайте една чаша ягоди дневно. Антиоксидантите в тях, в частност елагова киселина, подобрява еластичността на кожата, предотвратява отпускането на кожата, което е неизбежно с времето. Но пък тези процеси на стареене могат да се забавят с помощта на ягодите. Същата тази киселина помага и при някои алергии и предпазва от инфекции.

 

Ягодите имат биотин в състава си, който е много важен за изграждането и здравината на косата и ноктите. Червените плодове съдържат и феноли, борещи се с различни инфекциозни заболявания, като остеопороза, рак, астма и атеросклероза.

 

Много продукти за почистване на лицето съдържат екстракт от ягоди, тъй като имат силно изразени почистващи свойства. Това се дължи на съдържащите се витамин С и салицилова киселина в тях. Те помагат за премахването на мъртвите клетки и свиването на порите. Витаминът е съществен за формирането на колагена, което от своя страна помага за това кожата да изглежда по-млада за по-дълго време.

 

Сега вече убедихте ли се колко е важно да се хапват ягоди? Ако искате да сте красиви и здрави, то наблягайте на ягодите в менюто си. За щастие можем да им наслаждаваме малко по-дълго, тъй като дори и у нас сезонът да свърши, то можем да разчитаме на вноса. Големите супермаркети помагат в този случай.

 

Можем да преборим високото кръвно чрез храна.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...