100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Ябълкова кора срещу бъбречни болести и рак

Знаем, че ябълките са много полезни, но дори не подозирахме докъде се простират лечебните им свойства.

На всички е известна поговорката "Една ябълка на ден пази доктора далеч от мен".

Е, ние бихме добавили "Една ябълка + кората й"!

Защото, както знаете, корите са истинската съкровищница на витамини, минерали и полезни вещества. 

Ябълковите кори не просто са полезни - те имат способността да се борят с бъбречни болести и дори с рак.

Нещо, заради което си заслужава, да ядем ябълките с корите.

Съвсем наскоро американски учени от университета в Илинойс откриват, че ябълковата кора може да предотврати рака. Защо? В корите се съръжат веществото тритерпеноид. 

Именно то има качествата да се бори с раковите клетки. Колкото по-често консумирате ябълкови кори, толкова повече намалявате риска от рак. 

Веществото предотвратява най-вече рак на черния дроб, дебелото черво и рак на гърдата. 

Не забравяйте, че печените ябълки също са супер полезни и трябва да се консумират честичко!

Защо ябълковата кора е полезна за бъбреците? Тя е богата на груба съединителна тъкан, по-известна като целулоза. 

Освен това съдържа в големи количества дъбилни вещества и растителни фитонциди, които спомагат за нормалната функция на червата. 

Още един плюс в кошницата на ябълковите кори е, че са богати на калий, който има диуритичен ефект и съответно може да се използва за лечение на бъбречни заболявания. 

При наличие на отоци или камъни в бъбреците направете това:

Обелете внимателно една ябълка и изсушете кората й. След това я стрийте на прах. От този прах вземете 1 ч.л. и залейте с 1 ч.ч. гореща вода. 

Оставете да изстине и разделете на три части. Тази една чаша трябва да изпиете в рамките на един ден на три приема - сутрин, обед и вечер.

Правете си такава отвара, докато не почувствате облекчение. Лесно, просто, евтино и ефективно е, а спестява много болка и грижи. 

Когато избирате ябълки, нека те да не са с гладка, лъскава кора. Това е сигурен знак, че тези ябълки са третирани с нещо. Вижте ябълките на долната снимка. Гаранция е, че са много по-истински от онези подредени красиви еднакви ябълки в големите супермаркети.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...