Обичаме, когато получаваме снимки и рецепти на вкусни неща, приготвени с наши продукти. Точно такъв е и този ябълков кръмбъл, по идея и изпълнение на Хермина Емирян.
Как да го приготвите? Лесно и бързо!
1. Ябълките се обелват, почистват и нарязват на кубчета. Изстисква се половин лимон. Ако вярвате на кората и кората се настъргва. Добавя се малко канела, три супени лъжици захар, сушени червени боровинки.
2. Прави се консистенция на мокър пясък от масло, брашно, захар, овесени ядки, нарязани бадеми и се поръсва плода.
3. Пече се докато се зачерви (около 25 мин. на 180 градуса). Вътре е бълбукаща карамелозорана сладост, а горе е хрупкаво и ароматно.
Какво ви е нужно?
Ароматни ябълки от Zelka.bg :)