Няма нищо по-хубаво от зеленчуци, които леко загатват с аромата си, че са приготвени на скара.
Има няколко трика, които е добре да знаете, когато решите да ги гриловате.
А след това можете да ги поднесете с пържола или да ги сложите в бургера. Така и двете ястия ще придобият супер вкус.
Намазнете ги добре
Когато ги сложите на топлината, зеленчуците изсъхват много бързо, ако не са добре намазнени. Сложете тънък слой масло, но не прекалявайте, за да не стане прекалено калорично.
Предпазете от изгаряне
Някои зеленчуци отнемат по няколко минути, други по повече време. По-плътните, като картофи, отнемат най-много време. Ако ги сложите на максимална топлина, ще изгорят отвън, а ще останат сурови отвътре. Затова сложете зеленчуците на най-малко загрятото място от грила или скарата, за да се изпекат постепенно.
Използвайте шиш
Някои зеленчуци, като чери доматките, са малки и не могат да се задържат лесно, затова можете да ги гриловате на шиш. А и по този начин ще можете да гриловате повече и ще стане по-бързо.
Като заговорихме за шишчета, знаете ли, че можете да сиг приготвите шишчета на фурна.
Размерът има значение
Ако искате да станат по-бързо, то тогава ги нарежете на по-малки парчета. Тогава може би ще се наложи да използвате шиш, за да ги задържите на скарата. Нарежете кръглите зеленчуци, като лук и патладжан на тънки слайсове. Това ще ги направи хрупкави и много апетитни.
Сгответе ги в пакети
Няма да се налага да ги следите постоянно. Сложете картофи и други кореноплодни зеленчуци във фолио, завийте и "хвърлете" на скарата. Стават уникално вкусни.