100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Вкусни близалки-бъркалки

Продукти:

100 г млечен/черен шоколад

50 г бял шоколад

Украси по избор – натрошени ядки, натрошени захарни бонбони, захарни украси, боя

Дървени лъжички

Приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. Потапяйте всяка лъжичка в шоколад, така че леко да загребвате. Подредете върху хартия за печене и оставете да стегнат. Преди да стегне шоколада, наръсете с украсите.

С разтопен бял шоколад може да нашарите близалки на ивички. Можете да оцветите шоколада с различна боя за по-интересен ефект.

Близалките са изключително подходящи за сервиране с топло мляко. При потапяне на близалките в млякото и разбъркване се получава горещ шоколад.  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...