100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Вкусни близалки-бъркалки

Продукти:

100 г млечен/черен шоколад

50 г бял шоколад

Украси по избор – натрошени ядки, натрошени захарни бонбони, захарни украси, боя

Дървени лъжички

Приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня. Потапяйте всяка лъжичка в шоколад, така че леко да загребвате. Подредете върху хартия за печене и оставете да стегнат. Преди да стегне шоколада, наръсете с украсите.

С разтопен бял шоколад може да нашарите близалки на ивички. Можете да оцветите шоколада с различна боя за по-интересен ефект.

Близалките са изключително подходящи за сервиране с топло мляко. При потапяне на близалките в млякото и разбъркване се получава горещ шоколад.  

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...