Кой друг, ако не Zelka.bg ще ви препоръча вкусна рецепта със зеле?
Днес решихме да ви разкажем как да направите изненадваща мусака със зеле и месо.
Как се приготвя?
1. Почистеното и нарязано на ивици прясно зеле се задушава в част от зехтина. Прибавят се почистените и нарязани на ситно домати и се готви, докато остане на мазнина. Оставя се настрана.
2. Каймата се запържва с ориза, а след това се смесва със зелето. Всичко се прехвърля в тава, изравнява се и се запича на умерена фурна.
3. Мусаката се залива със сос Бешамел, поръсва се с кашкавал и отново се пече, докато се зачерви приятно и хване коричка.
Какво ви е нужно?
1 кг. кайма
1 ч.ч. зехтин
1 гл. лук кромид стар
1 кг. зеле бяло
100 гр. ориз
600 гр. домати
1/3 вр. магданоз пресен
50 гр. кашкавал
2 ч.л. сол
2 щипки черен пипер млян
400 мл. сос "Бешамел"