100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Вкусна рецепта за мусака със Zelka и месо

Кой друг, ако не Zelka.bg ще ви препоръча вкусна рецепта със зеле?

Днес решихме да ви разкажем как да направите изненадваща мусака със зеле и месо. 

Как се приготвя?
1. Почистеното и нарязано на ивици прясно зеле се задушава в част от зехтина. Прибавят се почистените и нарязани на ситно домати и се готви, докато остане на мазнина. Оставя се настрана.
2. Каймата се запържва с ориза, а след това се смесва със зелето. Всичко се прехвърля в тава, изравнява се и се запича на умерена фурна.
3. Мусаката се залива със сос Бешамел, поръсва се с кашкавал и отново се пече, докато се зачерви приятно и хване коричка.

Какво ви е нужно?
1 кг. кайма
1 ч.ч. зехтин
1 гл. лук кромид стар
1 кг. зеле бяло
100 гр. ориз
600 гр. домати
1/3 вр. магданоз пресен
50 гр. кашкавал
2 ч.л. сол
2 щипки черен пипер млян
400 мл. сос "Бешамел"

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...