100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Вкусна рецепта за мусака със Zelka и месо

Кой друг, ако не Zelka.bg ще ви препоръча вкусна рецепта със зеле?

Днес решихме да ви разкажем как да направите изненадваща мусака със зеле и месо. 

Как се приготвя?
1. Почистеното и нарязано на ивици прясно зеле се задушава в част от зехтина. Прибавят се почистените и нарязани на ситно домати и се готви, докато остане на мазнина. Оставя се настрана.
2. Каймата се запържва с ориза, а след това се смесва със зелето. Всичко се прехвърля в тава, изравнява се и се запича на умерена фурна.
3. Мусаката се залива със сос Бешамел, поръсва се с кашкавал и отново се пече, докато се зачерви приятно и хване коричка.

Какво ви е нужно?
1 кг. кайма
1 ч.ч. зехтин
1 гл. лук кромид стар
1 кг. зеле бяло
100 гр. ориз
600 гр. домати
1/3 вр. магданоз пресен
50 гр. кашкавал
2 ч.л. сол
2 щипки черен пипер млян
400 мл. сос "Бешамел"

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...