100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Винаги свежи моркови само с една стъпка

Използваме моркови в почти всяко ястие. А и не само за готвене, салатките с тяхно участие са редовно на масата ни.

Дори само нарязани на тънки жулиени и потопени в балсамов оцет, морковите са чудесно допълнение към алкохолния ни коктейл.

А да не говорим колко вкусни десерти има с моркови (ако не сте опитвали такъв, тогава трябва да поправите този пропуск).

Най-добрият начин е да си купуваме моркови на връзка (по-евтино е най-малкото). Но, као не планираме да ги използваме веднага, тогава трябва да знаем нещо хитро, за да останат свежи и хрупкави морковите ни за по-дълго време.

 Първо трябва да отрежете дръжките на морковите, но не ги хвърляйте. Те също могат да се използват в рецептите. Просто, когато са заедно с морковите, ще извлекат цялата влага от тях и хрупкавостта на самите моркови ще изчезне много бързо.

Сложете морковите в купа с вода и приберете в хладилника. След престояването, ако водата започне да потъмнява и да ви изглежда блудкава, тогава я сменете. Трябва да е прясна.

По този начин морковите могат да издържат до няколко седмици, и все да си остават хрупкави и свежи.

Удобно е да знаем тази хитрост, особено ако си отглеждаме моркови или пък имаме някой близък, който грижливо ни изпраща по няколко големи торби с домашно отгледани моркови.

Има още един продукт, който е почти задължително на масата ни - хлябът. А знаете ли как правилно да съхранявате хляб?

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...