Винаги е хубаво, когато вкъщи има домашно приготвени сладки – дори те да не са точно здравословни, пак са в пъти по-добри от купешките. Сигурни сме, че имате безброй любими и многократно изпробвани рецепти за бисквити, но днес искаме да ви предложим един уникален начин, с който да декорирате вече готовите бисквитки.
Разбира се, декорацията с айсинг, фондан или маслен крем води до страхотни резултати и наистина оригинални произведения на изкуството, но не всеки от нас има умения за рисуване. А освен това, да си признаем честно, кой може да си позволи да отдели 2-3 часа да декорира бисквити и то без специален повод.
Този начин за декорация, който искаме да ви предложим, е особено подходящ за тези, на които декорирането не им е силната страна (ние си признаваме, че сме от тези хора). Подходящ е и когато наистина нямаме много време, а искаме ефектен резултат.
За целта не ви трябва нищо друго освен бъркалка за яйца. Сигурни сме, че в абсолютно всеки дом има поне една такава бъркалка.
Ето какво трябва да направите, за да получите бързо и лесно красиви бисквитки.
Направете сместа за бисквити, използвайки вашата любима рецепта. Най-добре се получава с маслени теста, които стоят по-скоро твърди, отколкото течни – тоест, накрая се оформят топчета, а не се разливат с лъжица.
Ако нямате любима рецепта, предлагаме ви тази бърза и лесна рецепта за маслени бисквити. От една доза излизат около 40 бройки.
Продукти:
-
230 г масло – меко, но не разтопено
-
½ ч.ч. пудра захар
-
Ванилия – течна или на прах
-
1 и ½ ч.ч. брашно
-
½ ч.ч. царевично нишесте
-
Щипка сол
Разбийте до пухкава смес маслото и захарта. Прибавете ванилията и пресетите предварително брашно и царевично нишесте. Бъркайте, докато се получи тесто, след което оставете в хладилник за поне 1 час.
След като тестото е готово от него оформете топчета. Наредете топчетата в тава, застлана с хартия, на разстояние едно от друго.
И тук идва моментът на декорация. В купа сложете малко какао и вземете бъркалката за яйца. Потапяйте бъркалката в какаото и след това притискайте всяка бисквитка отгоре, така че да се получи нещо като цвете. Какаото остава в дупките, направени от бъркалката, и резултатът е впечатляващ. Печете бисквитките в загрята на 180 С фурна до готовност (за нашата рецепта – 13-15 минути).
Ако искате, може да направите само очертанията на цветето, без какао. Тогава потапяйте бъркалката в царевично нишесте или брашно, за да не залепва по бисквитката, а само да прави очертанията. Когато бисквитките са изпечени, можете да напълните получените дупки с течен шоколад, за още по-добър вкус.
Резултатът наистина е възхитителен, а не изисква почти никакво допълнително време. Възползвайте се от този метод за декориране, за да получите супер красиви и ефектни сладки за нула време. Изборът на рецепта е изцяло ваш!