100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Уникален начин за декориране на бисквитки

Винаги е хубаво, когато вкъщи има домашно приготвени сладки – дори те да не са точно здравословни, пак са в пъти по-добри от купешките. Сигурни сме, че имате безброй любими и многократно изпробвани рецепти за бисквити, но днес искаме да ви предложим един уникален начин, с който да декорирате вече готовите бисквитки.

Разбира се, декорацията с айсинг, фондан или маслен крем води до страхотни резултати и наистина оригинални произведения на изкуството, но не всеки от нас има умения за рисуване. А освен това, да си признаем честно, кой може да си позволи да отдели 2-3 часа да декорира бисквити и то без специален повод.

Този начин за декорация, който искаме да ви предложим, е особено подходящ за тези, на които декорирането не им е силната страна (ние си признаваме, че сме от тези хора). Подходящ е и когато наистина нямаме много време, а искаме ефектен резултат.

За целта не ви трябва нищо друго освен бъркалка за яйца. Сигурни сме, че в абсолютно всеки дом има поне една такава бъркалка.

Ето какво трябва да направите, за да получите бързо и лесно красиви бисквитки.

Направете сместа за бисквити, използвайки вашата любима рецепта. Най-добре се получава с маслени теста, които стоят по-скоро твърди, отколкото течни – тоест, накрая се оформят топчета, а не се разливат с лъжица.

Ако нямате любима рецепта, предлагаме ви тази бърза и лесна рецепта за маслени бисквити. От една доза излизат около 40 бройки.

Продукти:

  • 230 г масло – меко, но не разтопено

  • ½ ч.ч. пудра захар

  • Ванилия – течна или на прах

  • 1 и ½ ч.ч. брашно

  • ½ ч.ч. царевично нишесте

  • Щипка сол

Разбийте до пухкава смес маслото и захарта. Прибавете ванилията и пресетите предварително брашно и царевично нишесте. Бъркайте, докато се получи тесто, след което оставете в хладилник за поне 1 час.

След като тестото е готово от него оформете топчета. Наредете топчетата в тава, застлана с хартия, на разстояние едно от друго.

И тук идва моментът на декорация. В купа сложете малко какао и вземете бъркалката за яйца. Потапяйте бъркалката в какаото и след това притискайте всяка бисквитка отгоре, така че да се получи нещо като цвете. Какаото остава в дупките, направени от бъркалката, и резултатът е впечатляващ. Печете бисквитките в загрята на 180 С фурна до готовност (за нашата рецепта – 13-15 минути).

Ако искате, може да направите само очертанията на цветето, без какао. Тогава потапяйте бъркалката в царевично нишесте или брашно, за да не залепва по бисквитката, а само да прави очертанията. Когато бисквитките са изпечени, можете да напълните получените дупки с течен шоколад, за още по-добър вкус.

Резултатът наистина е възхитителен, а не изисква почти никакво допълнително време. Възползвайте се от този метод за декориране, за да получите супер красиви и ефектни сладки за нула време. Изборът на рецепта е изцяло ваш!


 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...