100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Трицветни бисквити

Продукти:

230 г масло

1 ч.ч. (200г) захар

2 жълтъка

2 ч.л. ванилия

2 и ½ ч.ч. (320 г) брашно

Щипка сол

Червена и зелена боя

 

Начин на приготвяне:

Сложете в купа мекото масло и захарта. Разбийте с миксер около 5 минути до получаване на хомогенна смес. Добавете жълтъците един по един, докато продължавате да разбивате. След това постепенно добавяйте от брашното, докато се усвои от сместа.

Разделете тестото на три равни части. В едната от тях добавете няколко капки червена боя (или няколко прашинки) и размесете тестото, докато стане червено. Същото направете и със зеленото тесто. Приберете трите теста в хладилника, увити в домакинско фолио за около час.

След това разстелете трите теста по отделно върху парчета кухненска хартия. Тестата трябва да са с правоъгълна форма около 20 на 30 см. След това с помощта на хартията ги сложете едно върху друго в желана от вас последователност.

Отново с помощта на хартията увийте трите теста, както са едно върху друго, на руло. Приберете го в хладилника за около час. С остър нож нарежете внимателно рулото на тънки филийки (6 мм).

Подредете ги в тава върху хартия за печене и печете в загрята на 180 С фурна до златисто – 12-15 минути.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...