100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Тайни от природата за бяла и здрава усмивка

За да имате здрави, бели зъби, трябва да се храните правилно. Хубавата, здрава усмивка е най-доброто оръжие, което (може да) притежава всеки човек, независимо от пола, възрастта и дори социалното положение.

Вероятно знаете, че храните, съдържащи оцветители, „боядисват“ зъбите. А знаехте ли, че има продукти, които съвсем естествено могат да ги избелят?

Второто е тясно свързано с желанието на човек по принцип да се храни здравословно и да избягва определен тип лакомства, които често го призовават от рафтовете на супермаркетите.

Всеки дентален специалист ще ви каже, че всекидневното миене с четка и паста, както и изплакването с разтвор, не е достатъчно за здравето на венците и зъбите.

Тяхното влошило се състояние сигнализира за по-сериозни здравословни проблеми, така че здравата усмивка наистина се равнява на здраво тяло.

И така, кои са храните, на които трябва на наблегнем, за да имаме по-здрави и по-бели зъби?

Ябълки

Карфиол

Моркови

Целина

Ягоди

Портокали

Млечни продукти

Специалистите подчертават, че ягодите и портокалите са изключително полезни за естественото полиране на зъбите.

Пробвайте да втриете портокалова кора или ягода върху зъбите, след което просто изплакнете с вода.

По-твърдите сирена пък премахват малките частици храна, които остават между зъбите.

А кои са храните, които трябва да избягвате, за да имате възможно най-бяла усмивка?

Кафе

Чай

Боровинки

Червено вино

Соев сос

Тютюн

Безалкохолни напитки


Предполагаме, че отказването от сутрешното кафе или вечерната чаша вино би се сторило (почти) невъзможно за повечето хора.

Ето защо, непосредствено след консумация на кафе или вино, използвайте разтвор за уста или четка за зъби.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...