100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Свирчовината стигна и до кралската сватба във Великобритания

Нашият любим сок от бъз, който в момента разнасяме до клиентите ни, успя да достигне под формата на вкусова комбинация не къде да е, а в Кралския двор на Великобритания! 

Поводът е изключителен - сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, а случайности няма. Както в официалната торта за сватбата, така и в тортата за журналистите основният вкус ще бъде този на бъз и лимон. 

А не по-малко любопитно се оказа, че автор на тортата за журналистите е българин - Иван Александров, който всъщност е брат на известния актьор Владо Карамазов.

Иван е решил да заложи на вкус, който ние до болка познаваме и силно обичаме. Само който е пробвал от свирчовината ни знае защо толкова много го обичаме.

Иван от няколко години работи в Лондон и създава истински сладкарски шедьоври под марката Boutique cookie's cakes. Братът на Владо получи специална покана от Дебора Бонети - директор на международната прес асоциация (FPA) и след като непрекъснато доказва своя талант в сладкарското изкуство. Това е поредният връх, който Иван покорява на Острова в тази сладка, но доста трудна професия.

Сватбата на принц Хари и холивудската актриса Меган Маркъл в Уиндзор е сред топ събитията на годината, a подготовката за нея започна преди няколко месеца. На сватбата са поканени 600 гости, а за вечерния прием - 200 души. Милиарди зрители по цял свят ще гледат на живо церемонията, която ще се излъчва по телевизиите и в интернет.

Най-важната торта ще бъде приготвена от кралския сладкар, а втората по значимост торта е поверена на Иван. Тя ще бъде на пет етажа с много орнаменти от захарни цветя с вкус на бъз и лимон, какъвто ще е вкусът и на кралската торта.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...