100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Свинско тонкацу с нетрадиционна зелева салата – рецепта стъпка по стъпка

Обичате ли нетрадиционна кухня? Гледате ли непрекъснато рецепти за различни японски, китайски, мексикански ястия? Ние обожаваме да се любуваме на различните рецепти, макар че трудно събираме смелост да ги пробваме. Тази рецепта обаче е с лесни продукти, които се намират във всеки дом.

Вкусът на японското тонкацу е хем нетрадиционен и различен, хем се доближава до нашенския. Приготвянето на тази рецепта отнема точно 30 минути. Наистина е лесна, вкусна и нещо, с което да разнообразим трапезата.

Продукти за 4 порции :

600 г свинско, нарязано на пържоли

За овкусяване на свинското – соев сос, черен пипер, зехтин

1 яйце

За панировката:

2 с.л. сусам

2 с.л. смлени бадеми

2 с.л. царевично брашно

2 с.л. домашна галета

За зелевата салата:

1 зелка

1 с.л. фъстъчено масло

1 с.л. мед

1 с.л. сусамов тахан

Сол на вкус

Сокът от 1 лимон

2-3 с.л. рапично олио

2 с.л. сусам

За соса тонкацу:

2 с.л. кетчуп

1 с.л. соев сос

1 ч.л. мед

1 ч.л. ябълков оцет

Приготвяне:

Ако имате време, можете предварително да овкусите месото, за да стане още по-крехко и вкусно. Нарежете на пържоли, начукайте леко и овкусете със соев сос, мед и зехтин. Оставете така за 4-6 часа.

Ако нямате време, просто пропуснете тази стъпка. Рецептата пак ще стане много вкусна.

За панировката на месото – смесете продуктите за панировката в чиния и разбъркайте добре. Разбийте яйцето с малко вода. Потопете всяко парче месо в яйцето и след това в панировката. Подредете в тава върху хартия за печене. Капнете по малко зехтин върху всяко парче месо и сложете месото да се пече за 20-тина минути на загрята фурна.

През това време можете да направите зелевата салата. Тя е просто неустоимо вкусно. Ако си мислите, че зелето е обикновена и скучна салата, то с този дресинг ще преоткриете зелето.

След като нарежете на ситно зелето и намачкате с малко сол, полейте с дресинга. За него просто смесете всички съставки и разбъркайте добре с телена бъркалка. Разбъркайте добре салатата.

За соса тонкацу – смесете всички продукти в малка касерола, разбъркайте добре и оставете няколко минути, докато сосът леко се редуцира.

Преди да сервирате ястието, запечете на сух тиган сусама и наръсете всяка порция с него. Това ще придаде допълнителен вкус и ще направи ястието още по-красиво и завършено.

Гарантираме ви, че тази рецепта е лесна, бърза, вкусна, подходяща за всеки ден. Ще се влюбите в нея още при първото приготвяне.  

 

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...