100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Супер практични хитрини на добрите кулинари

Колкото и да се старае една домакиня да бъде максимално практична в пазаруването и оползотворяването на продуктите, остатъци винаги има. Не ги изхвърляйте, винаги може да им се намери някакво приложение в кухнята.

Така например...


Към останалите парченца сирене и кашкавал, добавете хлебни трохи и поръсете ястието, което печете, малко преди да го извадите от фурната. Ще получите много приятна коричка.
 

От презрелите банани може да направите млечен шейк или да ги смесите с разбита сметана и да направите крем.

 

Ще ви споделя и няколко съвета, които дългогодишно и успешно прилагам в моята кухня...


Ако добавите 1-2 ябълки към задушеното месо, сосът ще придобие неповторим аромат.


Картофената салата ще стане по-бързо и ще бъде по-сочна и по-вкусна, ако сварите картофите в подсолена вода с малко олио и подправки по ваш вкус, обелени и нарязани на кубчета.


Когато варите цели картофи, за да не се напука кожата, добавете малко оцет във водата.


Когато правите доматен сос, за да неутрализирате киселината, добавете 1 ч.л. захар.
 

Задушените зеленчуци за гарнитура ще придобият хубав карамелен цвят, ако сложите 1 ч.л. захар в маслото.
 

Бобът, за да стане с мека ципа и да се свари равномерно, трябва да ври на умерен огън.


Варете яйцата на умерен огън, за да не стане белтъка твърд.
 

Кашкавала ще настържете по-лесно, ако преди това го поставите в камерата за 15 минути.
 

Шоколада съхранявайте само на стайна температура. В хладилника вкуса му се разваля и върху повърхността му се кондензира вода.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...