100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Спагети със сос от печени зеленчуци

Продукти:

  • 500 г паста по избор – спагети, талятели, макарони

  • 3 патладжана

  • 2 тиквички

  • 400 г гъби печурки

  • 5-6 червени чушки

  • 2-3 домата

  • 2-3 с.л. зехтин

  • Сол

  • Подправки по избор – черен пипер, чубрица, риган, босилек, мащерка

Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на едро. Слагат се в тава, поливат се със зехтин и се овкусяват с подправки по избор – сол, пипер, чубрица, риган, босилек, мащерка. Слагат се да се пекат до омекване – около 1 час.

Пастата се слага да се вари в подсолена вода и се вари до готовност.

Когато зеленчуците са омекнали, се прехвърлят в подходящ дълбок съд и се пасират (могат да се пасират и в тавата, ако е достатъчно дълбока). По желание гъбите се вадят предварително, за да останат на едри парчета.

След като зеленчуците се пасират, ако полученият сос е прекалено гъст, се разрежда с малко от водата, в която е вряла пастата. Когато сосът получи желаната гъстота, отцедената паста се прибавя към него и се разбърква добре.

  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...