100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Соленки с 4 вида брашно

Много вкусни и лесни соленки, подходящи за закуска. Те са и чудесен вариант, ако искате да включите децата си в готвенето, защото от готовото тесто могат да се оформят всякакви форми и децата могат да развихрят въображението си. Ако ще правите тези соленки, задължително извикайте децата си да помагат. Освен това соленките успешно могат да се запишат в графата „здравословни рецепти“.

Продукти:

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода

1 с.л. свинска мас

1 с.л. краве масло

1 с.л. кокосово масло

Сол, шарена сол, чубрица – по желание

1 яйце за намазване

Настърган кашкавал, слънчогледови семки и сусам за поръсване

Комбинация от брашна за омесване на меко тесто– лимецово брашно, пълнозърнесто брашно, царевично брашно, съвсем малко бяло брашно – общо около 2 ч.ч.

*Сложете брашна според вашите вкусове и предпочитания. Можете и изцяло да пропуснете бялото брашно.

*Ако направите соленките изцяло със свинска мас, те ще станат по-хрупкави.

Начин на приготвяне:

В купа сложете киселото мляко и содата, разбъркайте. Добавете свинската мас, разтопеното кокосово масло и краве масло. Разбъркайте добре, прибавете подправките и започнете да прибавяте брашната. В началото бъркайте с вилица, след това домесете с ръце. Когато се получи меко тесто, от него може да оформяте всякакви форми соленки.

*От същото тесто можете да направите и по-големи питки.

Нареждайте ги в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре намажете с разбито яйце и наръсете с настърган кашкавал, слънчогледови семки и сусам.

  

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...