100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Следпразнични съвети за нормализиране (на тялото и живота)

Колкото и принципни да сте по отношение на своето хранене, по време на дългите зимни празници, всички принципи и полезни навици се нарушават в името на вкусните кулинарни изкушения.

А и фактът, че сте се заредили с толкова много храна само за няколко дни, колкото би била достатъчна за прехраната на едно четиричленно семейство за 1 месец, никак не помага.

И така, от мезе на мезе и от ден на ден, на 2-ри януари се събуждате с едно тежко усещане на пренасищане и тягостност, което е достигнало чак до дъното на душата. Състояние, познато и с наименованието хранителна кома.

Как да го преодолеете?

Не е нужно да прочетете някоя книга с няколкостотин страници, за да се запознаете с разни странни методи за детоксикация и пречистване на тялото. Има съвсем елементарни и доказани стъпки, чието моментално прилагане ще ви помогне отново да се почувствате като себе си.

На първо място... Спрете да се тъпчете! Предполагаме, че наистина сте похапнали доста повече, отколкото хапвате през непразничните дни от годината. Това означава, че организмът буквално се е претоварил и пренаситил с всички възможни хранителни вещества. Ще му бъде необходимо известно време, за да ги преработи напълно и да заработи отново на нормални обороти.

За тази цел, изчакайте да огладнеете истински, а не се тъпчете с остатъците от новогодишната трапеза с идеята да не се развалят. Приберете ги в хладилника или най-добре ги подарете на някой истински изгладнял бездомник.

Минете на леки и лесно смилаеми храни. Сега е идеалният момент да си приготвяте прясно изстискани сокове от ябълки, моркови и цвекло. Онази чаша вода с лимонов сок, която се пие сутрин на гладно и за която доста пъти сме писали, също трябва да намери място в следпразничното меню.

Започнете с коремните преси. Има няколко много успешни серии, които бързо и сигурно ще ви вкарат в праволинейния път на доброто старо всекидневно съществуване. Може би ви се струва невъзможно, но ако принципно сте в прилична форма, 2 седмици тренировка ще ви бъдат достатъчни, за да "приберете" появилото се изневиделица коремче. Разбира се, не е никак лошо да се упражнявате не само след новогодишното преяждане, а през цялата година!

Спестете си вечерята няколко поредни дни или просто хапвайте салати. Само че от салата до салата има разлика – руската (която си е предястие всъщност) няма място в следпразничното хранене. Вместо нея, хапвайте зелена, зелева или кореноплодна. Така сутрин отново ще се чувствате гладни и постепенно ще възстановите нормалния ритъм на живот.

Направете си една стабилна алкохолна пауза. Алкохолът е много калоричен, а и осезаемо натоварва организма, така че няма да ви липсва!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...