100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Шакшука – яйца по арабски

Много вкусна и лесна рецепта за яйца по арабски с интересното наименование Шакшука. Доста прилича на нашия миш-маш, но все пак има разлика. Ястието се приготвя бързо и е достатъчно засищащо, за да е подходящо както за обяд, така и за вечеря.

Продукти:

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан на ситно

2 скилидки чесън, пресовани

1 червена чушка, нарязана на ситно

800 г домати от буркан или консверва

2 с.л. доматено пюре

6 яйца

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. кимион

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. захар

Сол, черен пипер

Пресен магданоз или кориандър за сервиране

Приготвяне:

В тиган загрейте зехтина и сложете лука да се готви за няколко минути. Ако не искате да пържите, добавете малко вода и така ще се задушава, вместо да се пържи. След като лукът омекне, добавете чесъна и чушката. Гответе още 5 минути.

После добавете доматеното пюре и доматите от буркан. Прибавете всички подправки и захарта. Оставете да се готви 10-15 минути, докато сосът се редуцира.

После чукнете яйцата върху соса и сложете капака на тигана. Оставете яйцата да се готвят 10-15 минути. При поднасяне гарнирайте с пресен магданоз или кориандър.  

 

 

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...