100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Сгряваща зимна лимонада

Когато чуете "лимонада", най-вероятно си спомняте за лятото. 

Да, определено лимонадата се асоциира с лятото и топлите месеци. Тя е идеално разхлаждащо и освежаващо питие. 

Знаете ли обаче, че можем да превърнем лимонадата в идеалното зимно питие, което дава енергия и прочиства от токсини?

Условно ще я наречем зимна лимонада. За разлика от лятната, тя има други ефекти върху тялото ни - затопля го, дава му енергия и прочиства от токсините. 

Всички знаем колко полезен е лимонът и как трябва да намираме начин да го консумираме всеки ден. Той не само е богат на витамин С, но и балансира pH стойностите, затова трябва да се консумира често.

 

Какво ви е нужно, за да си приготвите зимната лимонада?

- 1 лимон

- 2 с.л. мед

- корен от джинджифил

- 250 мл вряща вода

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока от лимона в чаша. Добавете меда и настържете пресен джинджифил (толкова, колкото вие понасяте). После внимателно залейте съставките с врялата вода. 

Начин на употреба:

Може да пиете напитката сутрин или вечер. А защо не и сутрин, и вечер?

Сутринта ще ви даде бодър старт на деня - ще се почувствате пълни с енергия и тонизирани. Напитката ще събуди тялото ви и ще ви настрои на режим "работа". 

Консумацията й определено е добра за организма, тъй като подпомага храносмилането и прочиства токсините. 

Ако пиете вечер, трябва да е след хранене. Напитката ще спомогне за по-бързото разграждане на храната и съответно ще ви осигури добър и спокоен сън. 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...