100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Сгряваща зимна лимонада

Когато чуете "лимонада", най-вероятно си спомняте за лятото. 

Да, определено лимонадата се асоциира с лятото и топлите месеци. Тя е идеално разхлаждащо и освежаващо питие. 

Знаете ли обаче, че можем да превърнем лимонадата в идеалното зимно питие, което дава енергия и прочиства от токсини?

Условно ще я наречем зимна лимонада. За разлика от лятната, тя има други ефекти върху тялото ни - затопля го, дава му енергия и прочиства от токсините. 

Всички знаем колко полезен е лимонът и как трябва да намираме начин да го консумираме всеки ден. Той не само е богат на витамин С, но и балансира pH стойностите, затова трябва да се консумира често.

 

Какво ви е нужно, за да си приготвите зимната лимонада?

- 1 лимон

- 2 с.л. мед

- корен от джинджифил

- 250 мл вряща вода

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока от лимона в чаша. Добавете меда и настържете пресен джинджифил (толкова, колкото вие понасяте). После внимателно залейте съставките с врялата вода. 

Начин на употреба:

Може да пиете напитката сутрин или вечер. А защо не и сутрин, и вечер?

Сутринта ще ви даде бодър старт на деня - ще се почувствате пълни с енергия и тонизирани. Напитката ще събуди тялото ви и ще ви настрои на режим "работа". 

Консумацията й определено е добра за организма, тъй като подпомага храносмилането и прочиства токсините. 

Ако пиете вечер, трябва да е след хранене. Напитката ще спомогне за по-бързото разграждане на храната и съответно ще ви осигури добър и спокоен сън. 

Полезни съвети

Бланширане на зелени зеленчуци

Бланширането е най-добрият метод за обработка на зеленчуци. Пролетното време е любимо на шеф-готвачите, просто защото необходимостта от термична обработка намалява, за сметка на нарастващото разнообразие на сезонните продукти.   Всеки професионалист ще потвърди, че, колкото по-дълго се готви един свеж продукт, било то плод, зеленчук или подправка, толкова пове...

Честит Гергьовден, честит Ден на храбростта!

Първо, честит имен ден на всички, които носят това силно име! С лекота да сте такива, каквито името ви го изисква и нека делата ви вървят пред имената. И разбира се, честите Ден на храбростта и Българската армия. Ние не сме крайни традиционалисти и обичаме да пречупваме традиционните празници през нашата си призма.  Затова в Деня на храбростта искаме да поздра...