100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Сгряваща зимна лимонада

Когато чуете "лимонада", най-вероятно си спомняте за лятото. 

Да, определено лимонадата се асоциира с лятото и топлите месеци. Тя е идеално разхлаждащо и освежаващо питие. 

Знаете ли обаче, че можем да превърнем лимонадата в идеалното зимно питие, което дава енергия и прочиства от токсини?

Условно ще я наречем зимна лимонада. За разлика от лятната, тя има други ефекти върху тялото ни - затопля го, дава му енергия и прочиства от токсините. 

Всички знаем колко полезен е лимонът и как трябва да намираме начин да го консумираме всеки ден. Той не само е богат на витамин С, но и балансира pH стойностите, затова трябва да се консумира често.

 

Какво ви е нужно, за да си приготвите зимната лимонада?

- 1 лимон

- 2 с.л. мед

- корен от джинджифил

- 250 мл вряща вода

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока от лимона в чаша. Добавете меда и настържете пресен джинджифил (толкова, колкото вие понасяте). После внимателно залейте съставките с врялата вода. 

Начин на употреба:

Може да пиете напитката сутрин или вечер. А защо не и сутрин, и вечер?

Сутринта ще ви даде бодър старт на деня - ще се почувствате пълни с енергия и тонизирани. Напитката ще събуди тялото ви и ще ви настрои на режим "работа". 

Консумацията й определено е добра за организма, тъй като подпомага храносмилането и прочиства токсините. 

Ако пиете вечер, трябва да е след хранене. Напитката ще спомогне за по-бързото разграждане на храната и съответно ще ви осигури добър и спокоен сън. 

Полезни съвети

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...

Българските зимни празници и обичаи

С идването на зимата, първите снежинки и мразовит въздух неизменно носят аромата на наближаващите празници. Та кой не очаква с нетърпение Коледа и Нова Година? От векове насам тези дни са били най-скъпи, приятни и весели: пищни гощавки, семейни събирания, добро настроение и много пожелания за късмет и благополучие. Преди всеки празник цялата рода се е събирала и, в трепетно очакване и веселие,...