100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Сгряваща зимна лимонада

Когато чуете "лимонада", най-вероятно си спомняте за лятото. 

Да, определено лимонадата се асоциира с лятото и топлите месеци. Тя е идеално разхлаждащо и освежаващо питие. 

Знаете ли обаче, че можем да превърнем лимонадата в идеалното зимно питие, което дава енергия и прочиства от токсини?

Условно ще я наречем зимна лимонада. За разлика от лятната, тя има други ефекти върху тялото ни - затопля го, дава му енергия и прочиства от токсините. 

Всички знаем колко полезен е лимонът и как трябва да намираме начин да го консумираме всеки ден. Той не само е богат на витамин С, но и балансира pH стойностите, затова трябва да се консумира често.

 

Какво ви е нужно, за да си приготвите зимната лимонада?

- 1 лимон

- 2 с.л. мед

- корен от джинджифил

- 250 мл вряща вода

Начин на приготвяне:

Изстискайте сока от лимона в чаша. Добавете меда и настържете пресен джинджифил (толкова, колкото вие понасяте). После внимателно залейте съставките с врялата вода. 

Начин на употреба:

Може да пиете напитката сутрин или вечер. А защо не и сутрин, и вечер?

Сутринта ще ви даде бодър старт на деня - ще се почувствате пълни с енергия и тонизирани. Напитката ще събуди тялото ви и ще ви настрои на режим "работа". 

Консумацията й определено е добра за организма, тъй като подпомага храносмилането и прочиства токсините. 

Ако пиете вечер, трябва да е след хранене. Напитката ще спомогне за по-бързото разграждане на храната и съответно ще ви осигури добър и спокоен сън. 

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...