100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Съхранение на босилек за цяла седмица

Повечето от нас са се сблъсквали с проблема "как да съхраня" свежите подправки за по-дълго време.

Повечето от нас вече се научиха да използват босилек в готвенето, което е добре, тъй като той има уникален аромат. Но винаги се ядосваме, когато видим как листенцата му завехват на 2 ден.

Все пак не можем да нарежем цялата връзка (освен ако не правим босилково песто, разбира се). Затова е добре да знаем как предпочита да бъде съхранявано това растение, за да можем да се радваме на полезните му свойства и свежия му вид за по-дълго време.

И така, много е лесно – почти като букет цветя.

Трябва да отрежем малко от дръжките на връзката с босилек, след това да потопим в чаша или друг съд с вода. Дотук като с красивия букет, който получихте онзи ден :)

Но за разлика от букета, босилека ще го "скрием" с плик. Трябва да похлупите босилека с найлоново пликче. Но не стегнато, без да връзвате. И така оставяте босилека на плота, или друго, удобно място за вас.

Нека споменем, че методът е същият и при съхранение на магданоз и кориандър. Но с тази разлика, че те трябва да се слагат в хладилника. Докато босилекът предпочита малко по-топло, затова и го оставяме на стайна температура.

Според някои този метод може да съхрани босилека свеж до 7, дори 10 дни.

Е, следващият път и ние ще опитаме и ще споделим. А междувременно, ако вие имате други наблюдения, очакваме да споделите.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...