100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Рецепта за смелчаци - Топеница с люти чушки

Имаме един паметен случай от това лято, когато при разнос на пакет, включващ люти чушки, клиентът ни каза: "Мъжът ми много обича люти чушки и ги яде като фастъци. Обаче вчера, като пробва от вашите и успя да изяде половин!".

Люти са ни лютите чушки, вкусни са ни селските манджи, сочни са ни доматите, а курнишоните ни са дар от Бога :) Знаем си!

Обаче, сега сме решили да ви споделим една рецепта за топеница с люти чушки, за смелчаци само:

Какво ви трябва:

- 50 бр. люти чушки

- 250 гр. сирене крема

- 1 ч.ч. сметана квасена

- 120 гр. кашкавал

- 1 ч.ч. пармезан

- 1/2 ч.ч. галета

- 2 ч.л. италианска подправка

- 4 с.л. масло

- 1 ч.л. магданоз сушен

Начин на приготвяне

1. Броят на чушките зависи от големината им. Те трябва да се изпекат и обелят. 

2. В купа смесете размекнатото крема сирене и заквасената сметана. Прибавете кашкавала и 3/4 ч.ч. настърган пармезан. Добавте наситнените печени люти чушки. Разбъркайте добре. 

3. В друга купа смесете галетата, разтопеното масло, италианската подправка, останалия пармезан и магданоза. Разбъркайте добре. 

4. В подходящ съд изсипете първо сместа със сирена и разстелете добре, отгоре - тази с галета. Печете на 200С около 20 минути. Сервирайте с печени филийки.

5. Дупе да ви е яко! :)

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...