Имаме един паметен случай от това лято, когато при разнос на пакет, включващ люти чушки, клиентът ни каза: "Мъжът ми много обича люти чушки и ги яде като фастъци. Обаче вчера, като пробва от вашите и успя да изяде половин!".
Люти са ни лютите чушки, вкусни са ни селските манджи, сочни са ни доматите, а курнишоните ни са дар от Бога :) Знаем си!
Обаче, сега сме решили да ви споделим една рецепта за топеница с люти чушки, за смелчаци само:
Какво ви трябва:
- 50 бр. люти чушки
- 250 гр. сирене крема
- 1 ч.ч. сметана квасена
- 120 гр. кашкавал
- 1 ч.ч. пармезан
- 1/2 ч.ч. галета
- 2 ч.л. италианска подправка
- 4 с.л. масло
- 1 ч.л. магданоз сушен
Начин на приготвяне
1. Броят на чушките зависи от големината им. Те трябва да се изпекат и обелят.
2. В купа смесете размекнатото крема сирене и заквасената сметана. Прибавете кашкавала и 3/4 ч.ч. настърган пармезан. Добавте наситнените печени люти чушки. Разбъркайте добре.
3. В друга купа смесете галетата, разтопеното масло, италианската подправка, останалия пармезан и магданоза. Разбъркайте добре.
4. В подходящ съд изсипете първо сместа със сирена и разстелете добре, отгоре - тази с галета. Печете на 200С около 20 минути. Сервирайте с печени филийки.
5. Дупе да ви е яко! :)