100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Рецепта за смелчаци - Топеница с люти чушки

Имаме един паметен случай от това лято, когато при разнос на пакет, включващ люти чушки, клиентът ни каза: "Мъжът ми много обича люти чушки и ги яде като фастъци. Обаче вчера, като пробва от вашите и успя да изяде половин!".

Люти са ни лютите чушки, вкусни са ни селските манджи, сочни са ни доматите, а курнишоните ни са дар от Бога :) Знаем си!

Обаче, сега сме решили да ви споделим една рецепта за топеница с люти чушки, за смелчаци само:

Какво ви трябва:

- 50 бр. люти чушки

- 250 гр. сирене крема

- 1 ч.ч. сметана квасена

- 120 гр. кашкавал

- 1 ч.ч. пармезан

- 1/2 ч.ч. галета

- 2 ч.л. италианска подправка

- 4 с.л. масло

- 1 ч.л. магданоз сушен

Начин на приготвяне

1. Броят на чушките зависи от големината им. Те трябва да се изпекат и обелят. 

2. В купа смесете размекнатото крема сирене и заквасената сметана. Прибавете кашкавала и 3/4 ч.ч. настърган пармезан. Добавте наситнените печени люти чушки. Разбъркайте добре. 

3. В друга купа смесете галетата, разтопеното масло, италианската подправка, останалия пармезан и магданоза. Разбъркайте добре. 

4. В подходящ съд изсипете първо сместа със сирена и разстелете добре, отгоре - тази с галета. Печете на 200С около 20 минути. Сервирайте с печени филийки.

5. Дупе да ви е яко! :)

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...