Предлагаме ви една лесна и бърза рецепта, която е чудесна както за основно ястие, така и за гарнитура. Ако сте от хората, които много обичат пържени тиквички, но ги избягват заради многото мазнини в тях, значи със сигурност ще харесате тази рецепта за панирани тиквички.
А за да се превърнат тези тиквички в истински шедьовър, гарнирайте с вкусен млечен сос.
Продукти:
4-5 тиквички
2 яйца
зехтин
За панировката – галета, пармезан, черен пипер, босилек, чесън на прах
За млечния сос – майонеза, кисело мляко, копър, чесън
Нарежете тиквичките на кръгчета или на жулиени. Потопете ги първо в разбити яйца, после в сместа за паниране. Наредете в тава, върху хартия за печене. Капнете отгоре малко зехтин. Печете до готовност – около 20-тина минути на 200 С.
За млечния сос смесете продуктите в съотношение спрямо вашия вкус. Разъбркайте добре с телена бъркалка и сервирайте в малка купичка заедно с тиквичките.