100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Разкошни панирани тиквички

Предлагаме ви една лесна и бърза рецепта, която е чудесна както за основно ястие, така и за гарнитура. Ако сте от хората, които много обичат пържени тиквички, но ги избягват заради многото мазнини в тях, значи със сигурност ще харесате тази рецепта за панирани тиквички.

А за да се превърнат тези тиквички в истински шедьовър, гарнирайте с вкусен млечен сос.

Продукти:

4-5 тиквички

2 яйца

зехтин

За панировката – галета, пармезан, черен пипер, босилек, чесън на прах

За млечния сос – майонеза, кисело мляко, копър, чесън


Нарежете тиквичките на кръгчета или на жулиени. Потопете ги първо в разбити яйца, после в сместа за паниране. Наредете в тава, върху хартия за печене. Капнете отгоре малко зехтин. Печете до готовност – около 20-тина минути на 200 С.

За млечния сос смесете продуктите в съотношение спрямо вашия вкус. Разъбркайте добре с телена бъркалка и сервирайте в малка купичка заедно с тиквичките.   

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...