100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Пюре от карфиол

  • ½ голяма глава карфиол – около 600-700 г

  • ½ л прясно мляко

  • 2 с.л. масло

  • 40 г пармезан/кашкавал

  • Сол на вкус

  • 2-3 щипки бял пипер

  • 2-3 щипки куркума

Карфиолът се почиства и разделя на розички. Розичките се слагат да се варят в леко подсолена вода или се готвят на пара. След това водата се отцежда и в същата тенджера се добавят млякото, маслото и подправките. След като млякото се стопли, а маслото се разтопи, сместа се пасира с пасатор. Накрая се добавя и настъргания на ситно пармезан или кашкавал.

 

Може да се консумира самостоятелно, с бучка сирене или като гарнитура към месо.  
 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...