100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Простичка, но вкусна салата от репички и цедено кисело мляко

Днес ви споделяме една срецепта с репички и цедено кисело мляко, която става идеално за разядка. Много я обичаме, защото освен, че е супер лесна е и изключително апетитна.

Какво ви трябва:

- 4 сварени яйца
- 500 г. изцедено кисело мляко
- 1 скелидка чесън
- 4 с.л. олио
- 1/2 ч. л. сол
- 4 връзки червени репички
- 1 краставица
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 връзка магданоз

Как се прави:

Първо, сварете яйцата. Белтъците трябва да накълцате на дребни парченца, а жълтъците смачкайте с вилица. 

Чесънът най-добре пресовайте или счукайте. После обърквате всичко - белтъци, жълтъци, чесън, цеденото кисело мляко, олиото и солта.

Репичките и краставиците, може или да нарежете на шайби и да омешате в салатата или да ги наредите отстрани на чиния, а между тях да сложите топка от горната смес. Магданозът използвайте за финална декорация. 

Ако прецените, може да добавите и пресен лук, става още по-вкусно!

Това е, красиво и лесно!

Полезни съвети

Как да НЕ изхвърляте никаква храна

Има хора, които казват „не мога да ям два пъти от едно и също ядене“ и ако остане такова, задължително отива в кофата. Или пък виждат, че някои зеленчук е променил леко цвета си и веднага го изхвърлят. Ние сме на другата крайност – мразим да хвърляме храна и особено качествена храна. Готовисме да направим всичко възможно, за да оползотворим дори леко започнала да се разваля храна, само и само з...

Вкусна питка с масло за Бабинден

На 8 януари отблезяваме Бабинден. Денят е хубав български празник, свързан с раждането на децата. Нарича се така, защото на празника се почита и помощта на бабите от селото, която те са оказали на младите майки по време на раждането, или т.нар. бабуване. Денят е свъ...