100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Простичка, но вкусна салата от репички и цедено кисело мляко

Днес ви споделяме една срецепта с репички и цедено кисело мляко, която става идеално за разядка. Много я обичаме, защото освен, че е супер лесна е и изключително апетитна.

Какво ви трябва:

- 4 сварени яйца
- 500 г. изцедено кисело мляко
- 1 скелидка чесън
- 4 с.л. олио
- 1/2 ч. л. сол
- 4 връзки червени репички
- 1 краставица
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 връзка магданоз

Как се прави:

Първо, сварете яйцата. Белтъците трябва да накълцате на дребни парченца, а жълтъците смачкайте с вилица. 

Чесънът най-добре пресовайте или счукайте. После обърквате всичко - белтъци, жълтъци, чесън, цеденото кисело мляко, олиото и солта.

Репичките и краставиците, може или да нарежете на шайби и да омешате в салатата или да ги наредите отстрани на чиния, а между тях да сложите топка от горната смес. Магданозът използвайте за финална декорация. 

Ако прецените, може да добавите и пресен лук, става още по-вкусно!

Това е, красиво и лесно!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...