100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Прасковите - "райският плод"

Прасковата (Prunus persica) е част от семейство Розоцветни. Първоначално за тяхна родина се смята Персия, но впоследствие става ясно, че най-напред са започнали да се култивират в Китай.

 

Сигурно сте чували още, че наричат прасковите "райският плод" и това изобщо не е случайно. Слънчевите красавици могат да се похвалят с куп полезни нутриенти. Те са незаменим източник на витамин C, бета-каротин (най-вече в оранжевите, червени и жълти сортове) и ниацин.

 

Ниацинът, познат още като витамин B3, подпомага дейността на храносмилателната система и има доброто качество да понижава високо кръвно налягане. Многообразието от органични киселини в любимките ни също се грижат за доброто настроение на стомаха и ежедневните процеси, извършващи се в него.

 

В прасковите, макар и в скромни количества, има още желязо, а калият в тях допринася са нормалното протичане на сърдечносъдовата дейност.Прасковите имат диуретичен ефект, който ги превръща в добър помощник на всички спазващи диета. Освен това в една средно голяма праскова се съдържат средно само около 52 калории.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...