Различните видове тесто за любимите коледни сладки са едни от най-приятните за приготвяне.
Тук можем да дадем воля на фантазията си, и в същото време, да накараме децата да участват активно.
И не на последно място, да станат съпричастни в подготовката за предстоящите празници.
Уханието, с което се изпълва домът, също е част от празника.
Следващите видове тесто, които ще ви предложа, се правят няколко седмици предварително.
Хубавото е, че колкото по-дълго преседяват, толкова по-хубави стават.
Така че не му мислете какво да подарите за Коледа! Изненадайте приятелите си с направен от вас вкусен коледен подарък.
Бисквитено тесто
Продукти
Източник: Люба Грънчарова
250 грама брашно тип 500
125 грама масло
125 грама захар
2 броя яйца
65 грама смлени орехови ядки
ванилия, щипка сол
1 яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Направете кладенче в тестото, добавете всички продукти, като маслото трябва да е нарязано на кубчета.
Замесете тесто, като се стараете да работите бързо, за да не се стопи маслото и тестото да започне да лепне.
Оформяте топка, завивате във фолио и оставяте за 1 час в хладилника.
Източник: Люба Грънчарова
Разточвате кора с дебелина 0.5 милиметра.
Изрязвате с формички по желание. Нареждате върху хартия за печене, като оставяте по малко разстояние между бисквитките.
Намазвате с яйце. По желание може да сложите нещо за украса - ядки или цветни пръчици.
Печете в предварително загрята фурна на 180 С 20 минути.
От тази доза може да направите 50-60 бисквитки.
След като изстинат, приберете в кутия с капак. Могат да се консумират дори след 2-3 месеца, когато ще бъдат все така ароматни. Ако искате да направите по-голям брой, увеличете дозата.
Запретвайте ръкавите и оставете незабравими сладки спомени на близките си!
Ваша Люба