Ако и вие сте от хората, които обичат пилешките дреболийки като сърца, воденички и дробчета, но избягвате да го консумирате, понеже в повечето рецепти се запържват на тиган, то значи тази рецепта ще ви допадне. Чудесно предложение за пилешки сърца, приготвени на фурна, с минимално количество мазнина, което е подходящо както за предястие, така и за основно.
Продукти:
-
500 г пилешки сърца
-
200-300 г гъби
-
1 с.л. зехтин
-
5-10 г масло
-
Няколко капки сос терияки
-
Няколко капки соев сос
-
Сол, пипер, кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
Първо, измийте и почистете сърцата. Почти винаги в купешките сърца има кръв, затова трябва да се разрежат и почистят добре. След това ги сложете в тенджера с подсолена вода и оставете да се варят 5-10 минути.
Междувременно почистете и нарежете гъбите. Сложете ги в тава, овкусете със зехтин, сол, пипер и кориандър и сложете да се пекат.
След като сърцата са поврели 5-10 минути, извадете ги с решетъчна лъжица и сложете при гъбите. Добавете соевия сос и соса терияки. Оставете да се запичат, като при нужда разбърквайте, за да се запекат равномерно.
Когато са готови, сложете и маслото, за да придаде типичния вкус на „сърчица в масло“ и след 1-2 минути извадете от фурната.
Сервирайте с наситнен пресен лук.