100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Пиле по тайландски

Ако сте любители на нетрадиционните вкусове, ако ви е омръзнало от едни и същи манджи всеки ден, ако не ви е страх да експериментирате, тази рецепта е точно за вас. Супер ароматно ястие, което ви пренася в далечен Тайланд. Прави се лесно, продуктите са достъпни и освен това – отнема не повече от 30 минути!

Продукти;

400 г пилешко месо

1 с.л. рапично олио

2 глави лук

3 скилидки чесън

300 г кокосово мляко

1 с.л. сок от лимон/лайм

200 г дългозърнест ориз

Подправки – сол, пипер, къри, кориандър, джинджифил, червен пипер, куркума, кимион

Нарежете месото на кубчета, овкусете със сол и пипер и сложете в тиган с малко количество мазнина. Когато придобие златист цвят, прехвърлете в чиния. В тигана сложете наситнените лук, чесън и корен от джинджифил (ако предпочитате да ползвате пресен джинджифил, вместо сушен). В тигана добавете и всички подправки – умишлено не ви даваме точно количество на подправките, за да сложите толкова, колкото ви харесва. Ако не обичате някоя от тези подправки, не я слагайте.

Добавете им малко от кокосовото мляко и оставете така за 5-6 минути. После върнете пилешкото в тигана, добавете останалото кокосово мляко и оставете още няколко минути. Накрая добавете и сокът от лимон и свалете от котлона.

Ориза сварете според указанията на опаковката. При варенето го овкусете със кориандър, куркума и къри.

По желание сервирайте ястието с резени лайм, наситнен магданоз и лъжица кисело мляко.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...