Една от най-хубавите закуски, за която се сещаме винаги в моменти на "наистина не знам вече какво да сготвя" е ябълковите бутерки. Много лесни за приготвяне и изключително вкусни!
Как се правят?
Начин на приготвяне
1. Нарежете бутер тестото на квадрати.
2. Обелете и нарежете ябълките на резените. Разтопете маслото.
3. Потапяйте по един резен ябълка в разтопеното масло и слагайте в средата на квадратчето от бутер тесто.
4. Отгоре наръсете орехи, стафиди, кафява захар и канела и затворете като джобче.
5. Подредете бутерките в тава върху хартия за печене и намажете с разбито яйце. Печете на 180 С около 25 минути.
Какво ви е нужно?
500 гр. бутер тесто
2 бр. ябълки
1 шепа орехови ядки
1 шепа стафиди
2 ч.л. канела на прах
100 гр. кафява захар
3 с.л. масло
2 бр. яйца