100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Перфектна закуска - ябълкови бутерки

Една от най-хубавите закуски, за която се сещаме винаги в моменти на "наистина не знам вече какво да сготвя" е ябълковите бутерки. Много лесни за приготвяне и изключително вкусни!

Как се правят?

Начин на приготвяне

1. Нарежете бутер тестото на квадрати. 

2. Обелете и нарежете ябълките на резените. Разтопете маслото.

3. Потапяйте по един резен ябълка в разтопеното масло и слагайте в средата на квадратчето от бутер тесто. 

4. Отгоре наръсете орехи, стафиди, кафява захар и канела и затворете като джобче. 

5. Подредете бутерките в тава върху хартия за печене и намажете с разбито яйце. Печете на 180 С около 25 минути. 

Какво ви е нужно?

500 гр. бутер тесто

2 бр. ябълки

1 шепа орехови ядки

1 шепа стафиди

2 ч.л. канела на прах

100 гр. кафява захар

3 с.л. масло

2 бр. яйца

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...