Спагетите са едно от най-лесните и вкусни ястия, които са подходящи както за бързо хапване на обяд, така и за по-специално ястие, когато са приготвени по по-подходящ начин. Спагетите, които ще ви представим сега, са напълно подходящи за гости, защото са много по-вкусни от обикновени спагети и просто защото са фантастични.
Продукти:
500 г спагети
1 лук
2 моркова
1 пащърнак
2 скилидки чесън
1 буркан/консерва с домати
500 г гъби
100 г моцарела
50 г гауда
50 г чедър
100 г сирене
100 г кашкавал
Подправки – сол, пипер, червен пипер, пушен червен пипер, чубрица, риган, босилек, щипка захар
Мазнина – рапично олио
Начин на приготвяне:
Първо, нарежете гъбите на сравнително едри парчета, сложете ги в голяма тава, овкусете с малко мазнина, сол и пипер и сложете да се запичат за 15-20 минути.
Сложете спагетите във вряла вода с щипка сол и няколко капки мазнина, да се сварят до готовност.
За да приготвите соса, нарежете на ситно лука, чесъна, морковите и пащърнака. Сложете да се задушават в тенджера с малко вода и мазнина. Овкусете с подправки по ваше желание. Когато зеленчуците омекнат, сложете доматите и щипка захар. След 10-тина минути опитайте соса и при нужда добавете още подправки. Ако искате идеално гладък сос, пасирайте с пасатор. Смесете готовия сос заедно със сварените и отцедени спагети. Разбъркайте добре.
Сипете спагетите и соса при запечените гъби. Добавете към тях настърганите сирене и кашкавал и разбъркайте. Отгоре разпределете останалите настъргани сирена и сложете тавата във фурната за 5-10 минути, докато сирената отгоре се разтопят.