А колко са люти лютите ни чушки! Първият отзив, който получихме при първото разнасяне до домовете на нашите клиенти беше "Мъжът ми много обича люти чушки и изяжда по 3-4. Обаче като опита от вашите и успя едва да изяде половин!".
Такива са си - лютички. Но ето един хитър начин да ги приготвите и да оберете овациите - като ги панирате.
Какво ви е нужно?
200 гр. сирене крема
200 гр. кашкавал
30 гр. бекон
16 бр. люти чушки
1 ч.ч. краве прясно мляко
1 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. галета
200 мл олио
Как се приготвят?
1. Смесете сиренето, настъргания кашкавал и нарязания бекон. С лъжичка сложете в предварително изчистените чушки от семето.
2. Сложете млякото, брашното и галетете в три отделни купички. Топнете всяка чушка първо в млякото и после в брашното. Оставете ги да се засушат за 10 минути.
3. След това ги топнете в млякото още един път и после в галетата. Отново оставете да се засушат.
4. Загрейте мазнина в дълбок тиган и пържете на порции за по 2-3 минути.
5. Извадете на хартия за печене, за да се отцеди мазнината.