100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Панирани люти чушки от Zelka.bg!

А колко са люти лютите ни чушки! Първият отзив, който получихме при първото разнасяне до домовете на нашите клиенти беше "Мъжът ми много обича люти чушки и изяжда по 3-4. Обаче като опита от вашите и успя едва да изяде половин!".


Такива са си - лютички. Но ето един хитър начин да ги приготвите и да оберете овациите - като ги панирате.


Какво ви е нужно?
200 гр. сирене крема
200 гр. кашкавал
30 гр. бекон
16 бр. люти чушки
1 ч.ч. краве прясно мляко
1 ч.ч. брашно тип 500
1 ч.ч. галета
200 мл олио


Как се приготвят?
1. Смесете сиренето, настъргания кашкавал и нарязания бекон. С лъжичка сложете в предварително изчистените чушки от семето. 
2. Сложете млякото, брашното и галетете в три отделни купички. Топнете всяка чушка първо в млякото и после в брашното. Оставете ги да се засушат за 10 минути. 
3. След това ги топнете в млякото още един път и после в галетата. Отново оставете да се засушат. 
4. Загрейте мазнина в дълбок тиган и пържете на порции за по 2-3 минути.
5. Извадете на хартия за печене, за да се отцеди мазнината. 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...