Ще ви идват гости и искате да направите нещо по-различно, но не знаете какво. Искате ефектно ястие, което да очарова всички на масата. Но пък да е такова, което се прави сравнително лесно и не изисква много сложни съставки. Имаме за вас точното предложение. Пълнени пържолки с гъби и праз, които са обилно опаковани във вкусна кашкавалена заливка.
Продукти за 4 порции:
8 пържоли от свинско контра филе
300 г гъби
1-2 стръка праз
300 г кашкавал
3 яйца
400 г прясно мляко
1 ч.ч. червено вино
Мазнина, сол, пипер
Брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Начукайте внимателно пържолите и овкусете със сол и черен пипер. Пригответе си плънката, като нарежете на много ситно гъбите и праза и ги задушите в малко мазнина до готовност. Отрежете 4 тънки резенчета кашкавал.
Сложете по една-две лъжици от плънката върху половината пържоли, сложете по едно резенче кашкавал и захлюпете с останалите. Няма нужда да закрепвате получените джобчета с клечки или конец. Оваляйте ги внимателно в брашно и наредете в тава с незалепващо дъно, така че между тях да не остава много място.
В тавата сложете малко вода, виното и 1-2 лъжици масло (или друга мазнина). Сложете фолио и оставете да се готви на 200 С за около 1 час.
Направете си заливката, като разбъркате яйцата и млякото. Когато месото е почти готово, залейте със заливката и печете без фолио 15-тина минути, докато се сготви. Накрая наръсете с останалия настърган кашкавал и запечете, докато кашкавалът се разтопи.