100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Пълнени свински пържоли със заливка

Ще ви идват гости и искате да направите нещо по-различно, но не знаете какво. Искате ефектно ястие, което да очарова всички на масата. Но пък да е такова, което се прави сравнително лесно и не изисква много сложни съставки. Имаме за вас точното предложение. Пълнени пържолки с гъби и праз, които са обилно опаковани във вкусна кашкавалена заливка.

Продукти за 4 порции:

8 пържоли от свинско контра филе

300 г гъби

1-2 стръка праз

300 г кашкавал

3 яйца

400 г прясно мляко

1 ч.ч. червено вино

Мазнина, сол, пипер

Брашно за овалване


 

Начин на приготвяне:

Начукайте внимателно пържолите и овкусете със сол и черен пипер. Пригответе си плънката, като нарежете на много ситно гъбите и праза и ги задушите в малко мазнина до готовност. Отрежете 4 тънки резенчета кашкавал.

Сложете по една-две лъжици от плънката върху половината пържоли, сложете по едно резенче кашкавал и захлюпете с останалите. Няма нужда да закрепвате получените джобчета с клечки или конец. Оваляйте ги внимателно в брашно и наредете в тава с незалепващо дъно, така че между тях да не остава много място.

В тавата сложете малко вода, виното и 1-2 лъжици масло (или друга мазнина). Сложете фолио и оставете да се готви на 200 С за около 1 час.

Направете си заливката, като разбъркате яйцата и млякото. Когато месото е почти готово, залейте със заливката и печете без фолио 15-тина минути, докато се сготви. Накрая наръсете с останалия настърган кашкавал и запечете, докато кашкавалът се разтопи. 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...