Сезонът е към края си, но все пак успяхме да доставим и последните патладжани по пакетите на нашите клиенти. А патладжаните тази година бяха веднъж - много, много вкусни! Събрали слънчева светлина и расли на открито, с грижа и без никаква химия.
Една от любимите ни рецепти за приготвяне е пълнен патладжан или "Лодка" както му казваме понякога. Как? Ето как:
1. Срежете патладжаните по дължина и с лъжичка идълбайте вътрешността.
2. В тиган загрейте зехтина и прибавете вътрешността на патладжаните, нарязана на ситно, заедно с лука и чесъна, също нарязани на ситно.
3. После прибавете каймата, овкусете със сол и пипер и гответе около 5 минути.
4. Подредете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете ги с каймата и отгоре разпределете доматите от консерва.
5. Слжоете във фурната на 200 градуса за 15 минути, после извадете, наръсете чедъра (или пък с кашквал по ваш избор) и допечете за още 5 минути.
6. Преди сервиране наръсете с пресен лук.