100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Пълнени патладжани или "лодки"

Сезонът е към края си, но все пак успяхме да доставим и последните патладжани по пакетите на нашите клиенти. А патладжаните тази година бяха веднъж - много, много вкусни! Събрали слънчева светлина и расли на открито, с грижа и без никаква химия.

Една от любимите ни рецепти за приготвяне е пълнен патладжан или "Лодка" както му казваме понякога. Как? Ето как:

1. Срежете патладжаните по дължина и с лъжичка идълбайте вътрешността. 

2. В тиган загрейте зехтина и прибавете вътрешността на патладжаните, нарязана на ситно, заедно с лука и чесъна, също нарязани на ситно. 

3. После прибавете каймата, овкусете със сол и пипер и гответе около 5 минути. 

4. Подредете патладжаните в тава, застлана с хартия за печене. Напълнете ги с каймата и отгоре разпределете доматите от консерва. 

5. Слжоете във фурната на 200 градуса за 15 минути, после извадете, наръсете чедъра (или пък с кашквал по ваш избор) и допечете за още 5 минути. 

6. Преди сервиране наръсете с пресен лук.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...