100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Отцеждането на водата от зарзавата спасява всяка рецепта

Всички плодове и зеленчуци съдържат вода. Някои повече, други по-малко. Дотук всичко е позната информация, нали така. Но за някой с малко опит в кухнята може да е изненадващо, че тази вода може да доведе до каша, ако не внимаваме.

Например патладжан и домати в киш, ягоди и пъпеш в пай, тиква в баница (тиквеник) могат направо да провалят всичко.

Затова е добре да "отцедим" водата предварително. Това става със сол. Поръсването със сол и оставянето на съответния плод или зеленчук ни спасява от провал. В случая на патладжана посоляването отвежда и горчивината от зеленчука, което за много деца е повод да "проядат" патладжан, който иначе познават като горчив и невкусен зеленчук.

Отцеждането на водата е процес, който добавя малко допълнително време към приготвянето на ястието, но определено си заслужава, ако ще ни предпази от лош резултат (като буквално сплескан киш).

Знаете ли, че доматът всъщност е плод?

Освен това солта прави вкуса още по-осезаем. Подобно на правилото за щипка сол във всеки сладкиш, което кара захарта да изпъкне още повече.

Това, което трябва да направите, е просто да поръсите с малко сол съответно плодовете или зеленчуците, като преди това сте ги сложили на дъното (хубаво разпределени) на тава за печене, застлана с домакинска хартия, която да попие излишната влага.

Остава да ги оставите за известно време (около 20 минути) да се отцедят и да ги попиете отново с още малко домакинска хартия.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...