Ако сте любители на пицата, то значи сме от една порода. Изключително много обичаме пица, но сме наясно, че това бяло тесто, с което обикновено се замесва пицата, никак не е полезно нито за фигурата ни, нито за здравето ни. Та, напоследък любителите на пица започнаха да измислят всевъзможни версии, с които да бъде заменено бялото тесто. И днес ви представяме един нисковъглехидратен вариант, в който бялото тесто е заменено от карфиолено тесто.
Продукти:
1 глава карфиол – около 750 г
1 ч.ч. бадеми – 100 г
2 яйца
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
Сол, пипер
За гарнирането на пицата можете да използвате всякакви продукти по ваше желание и предпочитание, но в случая, за да постигнем истинска „Маргарита“, ще ни трябват:
4 с.л. доматен сос
130 г моцарела
Няколко чери доматчета
Пресен босилек или магданоз
Черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсайте карфиола на розички. Смелете го в блендер. Тук имате две опции:
-
Можете директно в блендера да сложите яйцата, смлените бадеми и подправките, да разбъркате добре сместа и да я прехвърлите в тавичка за печене, докато стане златиста.
-
Можете да сложите наситнения карфиол върху тава, застлана с хартия за печене, за около 15 минути. След това да го изцедите добре в тензух и чак тогава да смесите с яйцата, бадемите и подправките и отново да запечете до златисто.
Предполагаме, че самият блат ще има различен вкус в зависимост от начина, по който е приготвен. Ние сме опитвали първия начин и резултатът е бил достатъчно добър. Най-вероятно блатът, приготвен по втория начин, ще стане по-хрупкав и ще се реже по-лесно на парчета.
След като блатът е готов и запечен до златисто. Отгоре редим продуктите за гарниране и запичаме още няколко минути.