100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Нисковъглехидратна пица „Маргарита“ с карфиолен блат

Ако сте любители на пицата, то значи сме от една порода. Изключително много обичаме пица, но сме наясно, че това бяло тесто, с което обикновено се замесва пицата, никак не е полезно нито за фигурата ни, нито за здравето ни. Та, напоследък любителите на пица започнаха да измислят всевъзможни версии, с които да бъде заменено бялото тесто. И днес ви представяме един нисковъглехидратен вариант, в който бялото тесто е заменено от карфиолено тесто.

Продукти:

1 глава карфиол – около 750 г

1 ч.ч. бадеми – 100 г

2 яйца

1 ч.л. риган

1 ч.л. босилек

Сол, пипер


 

За гарнирането на пицата можете да използвате всякакви продукти по ваше желание и предпочитание, но в случая, за да постигнем истинска „Маргарита“, ще ни трябват:

4 с.л. доматен сос

130 г моцарела

Няколко чери доматчета

Пресен босилек или магданоз

Черен пипер


 

Начин на приготвяне:

Накъсайте карфиола на розички. Смелете го в блендер. Тук имате две опции:

  • Можете директно в блендера да сложите яйцата, смлените бадеми и подправките, да разбъркате добре сместа и да я прехвърлите в тавичка за печене, докато стане златиста.

  • Можете да сложите наситнения карфиол върху тава, застлана с хартия за печене, за около 15 минути. След това да го изцедите добре в тензух и чак тогава да смесите с яйцата, бадемите и подправките и отново да запечете до златисто.

Предполагаме, че самият блат ще има различен вкус в зависимост от начина, по който е приготвен. Ние сме опитвали първия начин и резултатът е бил достатъчно добър. Най-вероятно блатът, приготвен по втория начин, ще стане по-хрупкав и ще се реже по-лесно на парчета.

След като блатът е готов и запечен до златисто. Отгоре редим продуктите за гарниране и запичаме още няколко минути.  

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...