100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Нискокалорична рецепта: Печено пилешко със зеленчуци

Лятото идва и е време да влизаме във форма. Приготвили сме ви серия от нискокалорични рецепти, които се приготвят бързо и лесно, с минимално количество калории са и са изключително вкусни. Рецептата е за 1 порция и съдържа само 270 ккал.

Продукти:

4-5 бейби картофа/пресни картофи

1 пилешка гърда

½ лук

Шепа зелен боб

2 ч.л. зехтин

2 щипки чесън на прах

2 щипки червен пипер

Сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофите и нарежете на малки парчета. Към тях добавете нарязания на ситно лук и почистения и нарязан зелен боб. Овкусете ги със зехтин, сол, пипер, чесън на прах и червен пипер. Сложете в тава, застлана с хартия за печене.

Овкусете и пилешкото със зехтин и подправки и сложете в тавата при зеленчуците. Печете около 30 минути в загрята на 220 С фурна.  

 

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...