100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Най-вкусната крем супа от картофи и моркови

 Едно от най-лесните неща, които обичаме да приготвяме за обяд  е крем супа от картофи и моркови. На нас ни е лесно (а може и на вас да ви е), защото ползваме само истински зеленчуци от градината ни. И гаранцията за успеха е 100%!

И все пак, ще споделим как приготвяме любимата ни супа, а ако решите, че и вие искате супер качествени, истински зеленчуци, винаги може да ни пишете или да ни се обадите.

Първо, ето какво ви е нужно:

0.5 кг картофи
0.5 кг. моркови
2 глави лук
25 гр. краве масло
100 мл (може и повече) прясно мляко
Пресен магданоз на око
Черен пипер на вкус
Червен пипер на вкус

Как да я приготвите?

В една по-голяма тенджера сложете малко краве масло и щом започне да се топи, изсипете нарязания на дребно лук. Сложете капак и го оставете да се задуши малко. 

След това добавете морковите и отново оставете да се задуши. След около 3-4 минути добавете и картофите. Налейте вода и оставете да ври. 

След около 15-20 минути провере. Ако морковите са омекнали, значи е готово. Махате тенджерата и с пасатор смилате всиччко в нея, докато стане на гъста каша. 

След като кашата придобие вид, добавяте подправките и започвате да наливате прясно мляко и да бъркате с пасатора. Разредете според вкуса си. Ние я обичаме по-гъста.

За сервиране използвайте магданоза, за да декорирате. Може да сложите и плочка сирене или една лъжичка кисело мляко :)

И не пропускайте да си направите крутони. Друг път ще отделим време за крутоните, но най-лесния начин, който се сещаме е да нарежете на кубчета филийки хляб. Омесвате със зехтин и босилек и запичате във фурна, докато станат хрупкави!

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...