100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Най-вкусната крем супа от картофи и моркови

 Едно от най-лесните неща, които обичаме да приготвяме за обяд през лятото е крем супа от картофи и моркови. На нас ни е лесно (а може и на вас да ви е), защото ползваме само истински зеленчуци от градината ни. И гаранцията за успеха е 100%!

И все пак, ще споделим как приготвяме любимата ни супа, а ако решите, че и вие искате супер качествени, истински зеленчуци, винаги може да ни пишете или да ни се обадите.

Първо, ето какво ви е нужно:

0.5 кг картофи
0.5 кг. моркови
2 глави червен лук
25 гр. краве масло
100 мл (може и повече) прясно мляко
Пресен магданоз на око
Черен пипер на вкус
Червен пипер на вкус

Как да я приготвите?

В една по-голяма тенджера сложете малко краве масло и щом започне да се топи, изсипете нарязания на дребно червен лук. Сложете капак и го оставете да се задуши малко. 

След това добавете морковите и отново оставете да се задуши. След около 3-4 минути добавете и картофите. Налейте вода и оставете да ври. 

След около 15-20 минути провере. Ако морковите са омекнали, значи е готово. Махате тенджерата и с пасатор смилате всиччко в нея, докато стане на гъста каша. 

След като кашата придобие вид, добавяте подправките и започвате да наливате прясно мляко и да бъркате с пасатора. Разредете според вкуса си. Ние я обичаме по-гъста.

За сервиране използвайте магданоза, за да декорирате. Може да сложите и плочка сирене или една лъжичка кисело мляко :)

И не пропускайте да си направите крутони. Друг път ще отделим време за крутоните, но най-лесния начин, който се сещаме е да нарежете на кубчета филийки хляб. Омесвате със зехтин и босилек и запичате във фурна, докато станат хрупкави!

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...