Когато ни трябва бърза и лесна рецепта, когато изненадващо ни дойдат гости, когато ни се хапва нещо сладко, но нямаме много продукти, ето това е решението! Рецепта с точно 2 съставки – само яйца и шоколад.
Продукти:
4 яйца
250 г черен шоколад
Начин на приготвяне:
Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. Разтопете шоколада на водна баня и добавете към него жълтъците един по един. Към тази смес добавете белтъците внимателно и малко по малко до получаване на хомогенна смес.
Изсипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете сладкиша в загрята фурна на 170 С около 30 минути.
Сервирайте сладкиша, поръсен с пудра захар и по желание топка сладолед.