100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Най-лесният шоколадов сладкиш – само 2 съставки, БЕЗ брашно

Когато ни трябва бърза и лесна рецепта, когато изненадващо ни дойдат гости, когато ни се хапва нещо сладко, но нямаме много продукти, ето това е решението! Рецепта с точно 2 съставки – само яйца и шоколад.

Продукти:

4 яйца

250 г черен шоколад

 

 

Начин на приготвяне:

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг. Разтопете шоколада на водна баня и добавете към него жълтъците един по един. Към тази смес добавете белтъците внимателно и малко по малко до получаване на хомогенна смес.

Изсипете сместа в тавичка, застлана с хартия за печене. Печете сладкиша в загрята фурна на 170 С около 30 минути.

Сервирайте сладкиша, поръсен с пудра захар и по желание топка сладолед.  

 

 

 

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...