100% собствено, органично произвдоство

Безплатна доставка за София

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Най-лесният начин да обелим мит картоф + снимки

Не, не се шегуваме, сега ще революционализираме кулинарните ви умения! Освен ако, разбира се, вече не знаете за този трик. Как най-бързо и лесно да обелим мит картоф?

Първо, преди да го сложим да се вари, взимаме нож и правим един прорез по целия диаметър на картофа в средата. Както на снимката:

После слагате картофа да се вари с обелката. Това всъщност е не само от практична полза за нашия съвет, но ще има и допълнителен бонус - варенето на картофите с обелката засилва вкуса им!

След като картофите са сварят, изваждате, охлаждате (може с малко хладка вода) и буквално хващате едната половина и я издърпвате, както на снимката:

След това правите същото с другата половина и ако сте го изпълнили вярно, за две секунди ще имате перфектно обелен мит картоф, като този:

Полезни съвети

За вкусните смокини и безкрайните им ползи

Смокините са един от плодовете, който сме свикнали да приемаме по-скоро в сушено състояние. Причина за това е краткият сезон на пресните смокини, както и фактът, че не са особено трайни. Сушените смокини са също толкова полезни както и пресните, като разликата между тях е, че сушените съдържат повече захари. 100 г пресни смокини имат 74 ккал, докато същото количество сушени – цели 250 ккал. Осв...

Ето с кои храни да се предпазим от настинка

С това непрекъснато променящо се време навън никой не е застрахован от настинка. Не преценяваме как точно да се облечем. Освен това грипът продължава да върлува и дори по-студените температури за кратко да са го стопирали, то при най-малкото затопляне, отново ще започнат болестите. Затова е изключително важно да се грижим добре за себе си и за близките си. Разбира се, храната оказва з...