Не, не се шегуваме, сега ще революционализираме кулинарните ви умения! Освен ако, разбира се, вече не знаете за този трик. Как най-бързо и лесно да обелим мит картоф?
Първо, преди да го сложим да се вари, взимаме нож и правим един прорез по целия диаметър на картофа в средата. Както на снимката:
После слагате картофа да се вари с обелката. Това всъщност е не само от практична полза за нашия съвет, но ще има и допълнителен бонус - варенето на картофите с обелката засилва вкуса им!
След като картофите са сварят, изваждате, охлаждате (може с малко хладка вода) и буквално хващате едната половина и я издърпвате, както на снимката:
След това правите същото с другата половина и ако сте го изпълнили вярно, за две секунди ще имате перфектно обелен мит картоф, като този: