100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Нашият боб е в пъти по добър от "био"киноата

Кое е по-полезно - боба или киноата? Киноата, нали така? А кое по-често хапвате вкъщи? Боб, разбира се. Защо ли? Защото киноата е много по-скъпа, а и не харесваме толкова вкуса й. И все пак сме наясно, че киноата е много по-полезна, нали?

Е, да, ама не! От хиляди места ни се набива в главите, че скъпите, био, супер, чуждестранни, непознати и какви-ли-още-не храни са най-полезното нещо на света.

Та, така - имаме от една страна супер био киноата и от друга - простия нашенски боб. И всеки би ни посъветвал да грабнем киноата, защото тя е супер храна и в никакъв случай не може да се сравнява с простия фасул. 

Ще ви посъветваме - не се доверявайте на празни приказки, а проучвайте внимателно състава на храните, ако искате да водите здравословен живот.

И сега ще ви докажем защо само с една табличка:

Таблицата сякаш говори сама за себе си... Има ли нужда да коментираме?

Киноата е по-добра единствено в съдържанието на магнезий, което е с "цели" 7 мг повече при киноата за разлика от боба.

А, да, по-добра е и в цената си - струва 4 пъти повече от боба. 

Простият боб съдържа по-малко калории, по-малко мазнини и по-малко въглехидрати. 

2 пъти по-богат на желязо, 6 пъти по-богат на калций, 3 пъти по-богат на магнезий. 

И съответно - 4 пъти по-евтин.  Ето защо трябва да ядем повече бобови храни!

Това е и поредното доказателство, че българските супер храни са по-добри от световните!

Не ни разбирайте погрешно - не казваме, че киноата е отровна и не трябва да се консумира. Просто ви обръщаме внимание на това, че хранителната й характеристика е по-ниска от тази на боба. Човек трябва да разнообразява менюто си и да включва всичко в него. Така че хапвайте и киноа, и боб. Но не забравяйте, че храните, виреещи на нашите географски ширини, винаги са най-добрият избор за самите нас. Това е един от важните съвети на баба Ванга за здраве и по-добър живот. 

Съветваме ви да не се подвеждате по-гръмки заглавия и разпространени слухове, а внимателно да проверявате информацията. Без значение дали става дума за храна, или нещо друго. 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...