100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Напукани какаови сладки

Ако сте член на поне една от кулинарните групи във facebook, то със сигурност сте попадали на тези сладки. Като се започне от началото на ноември, та чак до края на декември всяка домакиня прави поне един път тези какаови напукани сладки. Според нас те са подходящи за Коледа, но са подходящи и за всички други месеци в годината. Правят се изключително лесно, с продукти, които всеки винаги има вкъщи и от една доза излизат поне 60 сладки. А казахме ли ви най-важното – супер вкусни са!

Продукти:

2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. какао

2 ч.л. бакпулвер

3 яйца

1 ч.ч. захар

½ ч.ч. олио

Щипка сол

1-2 ванилии

Пудра захар – за овалване


 

Начин на приготвяне:

В купа се пресяват и смесват сухите съставки – брашното, захарта и бакпулвера. В друга купа с миксер или телена бъркалка се разбиват яйцата със захарта. Към тях се добавят олиото, ванилиите и щипката сол и се разбиват добре. Сухите съставки се прибавят към течните поетапно и се бърка с вилица до получаване на хомогенно тесто. Може да се наложи малко месене с ръце. След това тестото се прибира за около 1 час в хладилник.

В голяма тава (най-добре е да ползвате тавата на фурната), застлана с хартия за печене, се нареждат малки топчета от сместа, оваляни в пудра захар. Оставяйте разстояние между тях, защото се надуват.

Пекат се не повече от 10-12 минути в загрята на 180 С фурна.   

 

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...