100% собствено, органично произвдоство

Доставки по куриер за цялата страна

Елате и сами наберете зеленчуците

Полезни съвети

Направи си сам: Ябълков оцет

Започна сезонът на ябълките. Ако имате ябълки не ги оставяйте да изгният. Всички знаем колко полезен плод е ябълката.

Натуралният ябълков оцет се препоръчва за укрепване на кръвоносните съдове, някои го приемат като средство за отслабване, но е достатъчно да се използва само за подправяне на салатата.

Начин на приготвяне:

10-литров  съд се пълни до половината с нарязани ябълки, 200 грама захар и се допълва с вода.

Покрива се с тензух, за да може да ферментира, и се оставя на слънчево място за 6 седмици.

След това се прецежда, а ябълките се изхвърлят.

Пак се покрива с тензух, а когато се образува т.нар. гъба, оцетът е готов за  консумация.

Прецежда се и се оставя няколко дни да се утаи и да стане напълно бистър.

Затваря се в бутилки. Съхранява се на хладно до следващата реколта ябълки.

Полезни съвети

За ползите от консумацията на хрян

Вие хапвате ли често хрян? Ползвате ли го като подправка към различни ястия? Или ви плаши пиперливия му вкус? Както всяко нещо с по-различен вкус, хрянът е едно от супер полезните растения, които обаче не се ползват много често. Ако сте от хората, които не използват хрян в кухнята си, смятаме да ви разкажем за какво е полезен и в края на статията да променим мнението ви за него....

Съкровищата на зимната кухня – кисело зеле

Какво би била Коледа без сарми, какво би била зимата без кисело зеле! В българската кулинарна традиция има няколко устойчиви мотива и киселото зеле е един от тях. Малко са семействата, които не приготвят домашно такова и едва ли има кухня, в която поне веднъж зимно време да не се сготви кисело зеле със свинско или да се направят сарми със зелеви ли...